***SKOŘICOVÉ ŘEZY***
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 100-150g cukru ( jak má kdo rád sladké ), 1 dl mléka, 1 dl oleje, 200g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli. Pudink: 1 vanilkový pudink, 1/2 l mléka, cukr dle chuti. Vrchní vrstva řezů: 3-4 kysané smetany, 2 skořicové cukry.
Postup přípravy
Do ušlehané směsi pak přidáme mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Těsto vylijeme na plech. ( obr. 2 )
Připravíme si vanilkový pudink. ( obr. 3 )
Ještě teplý pudink vylijeme cik - cak na těsto a dáme péct. ( obr. 4 )
Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. ( obr. 5 )
Na vlažnou buchtu rozetřeme kysané smetany. ( obr.6 )
Na závěr posypeme rozetřené smetany skořicovým cukrem. ( obr. 7 )
Řezy před krájením dáme vychladit. Já to před krájením neudělala a tak kysanka na vrchu trochu teče. Ale ti naši jedlíci už nemohli vydržet:-)). Řezy jsou vynikající a vždy se po nich u nás jen zapráší:-)). ( obr. 8 )
Vejce, vanilkový cukr, cukr, mléko a olej ušleháme.
Do ušlehané směsi pak přidáme mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Těsto vylijeme na plech.
Připravíme si vanilkový pudink.
Ještě teplý pudink vylijeme cik - cak na syrové těsto a dáme péct.
Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Na vlažnou buchtu rozetřeme kysané smetany.
Na závěr posypeme rozetřené smetany skořicovým cukrem.
Řezy před krájením dáme vychladit. Já to před krájením neudělala a tak kysanka na vrchu trochu teče. Ale ti naši jedlíci už nemohli vydržet:-)). Řezy jsou vynikající a vždy se po nich u nás jen zapráší:-)).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé