(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
želé z bezu
Potřebné ingredience
0,75 l jablecneho dzusu,25 kvetu bezu,2 citrony,1 kg zelirovaciho cukru.
Postup přípravy
natrhame 25 kvetu bezu,nechame je dve hodiny na rucniku aby z nich vylezli popripadne musky atd....pak je dame do hrnce (nemyjeme,proto trhame kde jsou kvety ciste a nejezdi auta) a polejeme dzusem,prikryjeme a nechame jeden den odstat.
vyndame kvety z hrnce,vymackame stavu kvety vyhodime,pridame stavu z dvou citronu a kilo zelirovaciho cukru a povarime 4 minutky a tot vse,plnime do sklenic a hotovo.do chvile to stuhne,vypada to jako rosol,je to vyborne neco jako marmelada.
tak doboru chut.
nezavarujeme.jen sklenice naplnime zavreme a dame do sklepa.
vyndame kvety z hrnce,vymackame stavu kvety vyhodime,pridame stavu z dvou citronu a kilo zelirovaciho cukru a povarime 4 minutky a tot vse,plnime do sklenic a hotovo.do chvile to stuhne,vypada to jako rosol,je to vyborne neco jako marmelada.
tak doboru chut.
nezavarujeme.jen sklenice naplnime zavreme a dame do sklepa.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sismi
(upraveno)
10. 6. 2011, 20:54
Mohla by jste napsat,jaký želírovací cukr?mám doma 500gramový do 1kg ovoce od f.Labeta 2*1....tak nevím,jestli by mohl být..děkuji Radka
cestovatelka
(upraveno)
11. 6. 2011, 7:57
@Sismi
Radko,tak ten co mate jsem pouzila dva.no my tu mame jen dva druhy zelirovaciho cukru.pouzila jsem jednou ten co mate vy a dva tudiz aby ho bylo kilo.a pak ten kilovy kdyz jsem delala druhou davku.myslim ze nezalezi na cukru,a na tech kilech musi ho byt 1kg.tak preji dobrou chut.
lidare
(upraveno)
17. 6. 2011, 10:01
super,dobrý tip tak jsem ho včera udělala tu jednu dávku a bezva.Dala jsem jen 35 dkg cukru krystal a k tomu želírovací přípravek Haas-Quittin a je nádherná tuhá marmeláda,díky za radu
cestovatelka
(upraveno)
11. 6. 2011, 7:58
@lidare
lidare
(upraveno)
13. 5. 2015, 9:45
@cestovatelka
Dobrý den.Tak jsem hledala tento recept,chci ho letos zase zkusit,ještě že jsem si ho uložila