(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SABLÉ (francouzské pečivo)
Potřebné ingredience
150 g měkkého másla, 60 g cukru, špetka soli, 1 lžička vanilkového cukru, 200 g hladké mouky
Postup přípravy
Máslo utřeme na pěnu. Postupně přidáváme cukr, sůl a vanilkový cukr. Přisijeme mouku.
Vše vařečkou smícháme na těsto. Uděláme kouli, zabalíme do folie a necháme hodinu vychladit.
Sablé můžeme tvarovat dvěma způsoby: a) Z těsta vyválíme válec o průměru 3 - 4 cm, zabalíme do folie a necháme 1 hodinu v chladničce. Pak nakrájíme ostrým nožem na placičky silné 4 mm.
b) Těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát o síle 3 mm a vykrajujeme kroužky nebo hvězdičky o průměru 3 až 4 cm.
Těsto před pečením necháme 15 - 20 minut vychladit. Troubu zahřejeme na 160 stupňů.
Sablé pečeme 10 - 15 minut dozlatova.
(U tohoto těsta nešetřete máslem. Jen tak bude pečivo jemné, že se bude na jazyku rozplývat.)
Vše vařečkou smícháme na těsto. Uděláme kouli, zabalíme do folie a necháme hodinu vychladit.
Sablé můžeme tvarovat dvěma způsoby: a) Z těsta vyválíme válec o průměru 3 - 4 cm, zabalíme do folie a necháme 1 hodinu v chladničce. Pak nakrájíme ostrým nožem na placičky silné 4 mm.
b) Těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát o síle 3 mm a vykrajujeme kroužky nebo hvězdičky o průměru 3 až 4 cm.
Těsto před pečením necháme 15 - 20 minut vychladit. Troubu zahřejeme na 160 stupňů.
Sablé pečeme 10 - 15 minut dozlatova.
(U tohoto těsta nešetřete máslem. Jen tak bude pečivo jemné, že se bude na jazyku rozplývat.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé