Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Třepací dort

0.0
Třepací dort

Potřebné ingredience

3 smetany na šlehání (2+1) 2 konzervy mandarinkového kompotu (ty menší) 2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé 1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct, ale nečekejte ode mě recept)

Postup přípravy

Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte ij z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit, ale to vám patří, já jsem vás varovala.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kakunka 7. 6. 2011, 12:24
Tento recept je tu několikrát, většinou pod názvem "hrk hrk" http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=36324 Já pro inspiraci dodávám, že kompot nemusí být mandarinkový (je nás asi víc, komu přijde mandarinkoý kompot poněkud umělohmotný (pst) ,-). Použít na výrobu krému lze jakoukoli šťávu z kompotu, ba i ovocný džus, a navrch možno naklást buďto ovoce předem ze šťávy vyndané, nebo i ovoce čerstvé. Velmi doporučuju kompot broskvový a broskvičky nakrájené na plátečky navrch pěéééékně soustředně naaranžovat :-) :-) (Y)
lucias73 7. 6. 2011, 12:13
Je opravdu moc dobrý a vynikající třeba na léto.Ještě jsem to nezkoušela,ale maminka to dělá z čerstvích jahod nebo broskví.U nás se po něj jen zapráší. (flower)
Kamis1 6. 6. 2011, 11:20
Už jsem o tom slyšela,ale ještě jsem nikde v obchodě nenarazila na tento puding :´(.Možná se špatně koukám. Pozeptám se po obchůdkách, snad mi poradí. :-$Ráda tento receptík vyzkouším. :-)
dadinec 5. 6. 2011, 11:32
Tento dortík dělám taky,je rychlý a vynikající. (Y) Taky jsem zkoušela místo mandarinek dát jahodový kompot,nahoru jahody a polít jahodovou želatinou,nádherně dortík vypadal a moc chutnal (Y)
Brůs 5. 6. 2011, 11:04
my tomu říkáme klepavej dortík ,-)
Michaela.cz 5. 6. 2011, 10:57
Super popis... (Y) (Y) (Y) Moc ráda bych se do toho pustila, ale máme bezmléčnou dietu...Přesto ukládám do oblíbených a budu se těšit na další vtipné postupy. Míša

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie