Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Můj METRO ŘEZ

0.0
Můj METRO ŘEZ

Potřebné ingredience

Těsto: 6vajec, 20dkg třinového cukru(může být i bílý cukr), 20dkg špaldové mouky-jemně mleté(můžete dát i klasickou polohrubou pšeničnou), 6lžic studené vody špetka prášku do pečiva...bezfosfátový koupený v DM drogerii(může být i klasický), Karob...asi 1lžíce(může být i kakao), 2 stéjné nádoby na pečení...tzv.srnčí hřbet.....já používám nádoby z Ikea na vaječnou tlačenku...jsou hranatější :)) Krém: 500ml mléka+1,5 sáčku vanilkového pudingu-uvařit hustý puding, 1máslo 10dkg cukru třinového(i bílý) ,trošku rumu

Postup přípravy

Těsto jsem objevila na internetu u paní,která peče dorty!!!Těsto je jednoduché a super se s ním pracuje a hlavně krájí,je prostě moc dobré :)).
Bílky ze 6vajec ,20dkg cukru a 6 lžic studené vody vyšleháme ručním šlehačem do pěny,pak zašlaháme k pěně žloutky až tzv.do bíla,pak přimícháme už jen vařečkou mouku s práškem do pečiva.Půlku těsta nalijeme do pečící nádoby,kterou předtím vymažeme a vysypeme moukou(anebo vyložíme pečícím papírem).Druhou část těsta obarvíme karobem(kakaem) a také nalijeme do druhé pečící nádoby.Pečeme společně v troubě při 170-180st cca 20min(vyzkoušejte vpichem špejle)!!Až se upečou těsta,vyndáme je z trouby a hned vyklopíme a necháme vychladnout,pak nakrájíme asi na 1-1,5cm plátky.
Připravíme si krém.Uvaříme si hustý puding,po vychladnutí do něj zamícháme cukr a zašleháme celé máslo a rum.Necháme krém zchladit v ledničce a může začít lepit :)).
Vždy střídáme světlý a tmavý plátek těsta,mažeme krémem a přikládáme na sebe...vznikne vám dlouhý had z těsta.Pokud se vám stane,že jste nedali přesně těsta na půl a upeče se vám těsto v jiné výšce než to druhé, nevadí,všechny nerovnosti zamaskujete krémem :)).Teď,když máte plátky slepené,pomažte krémem celý řez dokola,zarovnejte výškové nerovnosti...Můžete posypat grankem(jako já),kokosem,mandlemi....prostě na co jste zvyklí anebo co vám chutná!!!Dejte řez do ledničky zchladit,ochutnejte až tak za 1hod,ale nejlepší je až druhý den :))),ale u nás byl "sežrán" asi za 2hodiny po dokončení!!! Řezejte řez šikmo,aby vyniklo barevné těsto!!!
Určitě se hodí jen tak ke kávě anebo i na oslavy narozenin...Dobrou chuť!!

Hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie