(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených rajčatech
Potřebné ingredience
Makrela, cibule nakrájená na plátky, česnek nakrájený na plátky, uzený špek na plátky, sůl, bílý pepř, citrón, balzamiko ocet, rajčata, chilli lupínky, směs koření dle vaší chuti, mletý zázvor, sušená rajčata v oleji, olej nebo máslo, horká voda na podlití, popř. bílé víno.
Postup přípravy
Rozmrazenou makrelu omyjema a osušíme. Smícháme olej se směsí koření, rybu uvnitř i z venku tímto potřeme a polijeme citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Poté do břišní dutiny ryby dáme cibuli, česnek, plátky špeku, sušená rajčata, osolíme a opepříme Dno pekáčku vysteleme cibulí, česnekem, rajčaty a sušenými rajčaty. Na to položíme rybu, pokapeme balzamiko octem, osolíme poklademe zbytkem špeku, nebo plátky másla, podlijeme vařící vodou a dáme cca na 1 hodinku do rozehřáté trouby péct. Nejprve pod pokllicí nebo alobalem, poté dopečeme a necháme udělat kůrčičku již bez pokličky. Podáváme s měsíčkem citrónu, rozpečenou bagetou či chlebem, čerstvou zeleninou a vychlazeným bílým vínem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé