Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

jednoduché těsto na dort

0.0
jednoduché těsto na dort

Potřebné ingredience

100 g polohrubé mouky 2 rovné KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 100 g cukru krupice 100 g měkkého másla nebo Hery 3 vejce pro tmavé těsto: navíc 1 KL kakaa holandského typu (neslazeného) trochu mouky a tuku na vymazání formy

Postup přípravy

Příprava:
1. Nejprve si tukem vymažeme a moukou vysypeme dortovou formu o průměru 26 cm (nebo ji vyložíme pečícím papírem). Troubu si předehřejeme.

2. Do mísy prosijeme mouku a kypřicí prášek (pokud chceme tmavé těsto, prosijeme do mouky i kakao). Pak přidáme zbylé suroviny a vše mícháme elektrickým šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni otáček, pak asi 2 minuty na nejvyšším stupni otáček až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme povrch stěrkou a dáme péct do předehřáté trouby:

Elektrická trouba – horní a spodní ohřev: asi 180 °C
Horkovzdušná trouba: asi 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: asi 20 minut

Pozn.: Jestli je korpus dostatečně pečený zjistíte podle špejle, kterou píchnete doprostřed korpusu. Pokud je špejle po vytažení suchá, je korpus pečený. Pokud se ale špejle lepí, necháme korpus ještě chvíli péct.

3. Po upečení vyndáme formu z trouby a necháme asi 10 minut vychladnout. Pak uvolníme kulatým nožem okraj formy od korpusu, formu rozevřeme a korpus přendáme na kuchyňskou mřížku. Necháme zcela vychladnout.

4. Dortový korpus zdobíme podle libosti. Nejčastěji ho podélně rozpůlíme, plníme krémem a zdobíme např. ovocem. Nejednodušší je na přípravu krému použít Dortovou náplň Dr.Oetker různých příchutí. Další nápady najdete na stránkách receptů: Pečení – Dorty.

TIP: Další obměny dortového korpusu: do těsta přidáme mleté oříšky, mandle, citrónovou kůru nebo strouhanou čokoládu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie