(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Výborný RUKOLOVÝ salát s cibulí plný vitamínů
Potřebné ingredience
Opraná rukola 1 balení , 1 větší bílá nebo červená cibule, 1 lžíce Ume octa (k dostání v obchodech se zdravou výživou), 1 lžíce bodlákového oleje JUST (lze nahradit jiným, za studena lisovaným olejem), popř. šťáva z citrónu.
Postup přípravy
Rukolu dáme do větší mísy, cibuli překrojíme, nakrájíme na velmi tenké plátky, posypeme jí rukolu, pokapeme octem - pozor je slaný, tak opatrně! (můžeme použít i jablečný BIO ocet, v tom případě cibuli před zalitím octem osolíme a necháme vypotit). Nakonec vše pojijeme olejem a vidličkami salát načechráváme, aby se všehny ingredience spojily. Komu se bude zdát salát málo kyselý, může si ho pokapat citronou šťávou. Výborný je s rozpečenou bagetou s čenekovým máslem. Tento salát jsme si doma všichni tak oblíbili, že ho musím dělat minimálně dvakrát týdně. Pokud z nějakého důvodu, nestačím rukolu zpracovat a je už zvadlá, tak z ní udělám pesto - viz můj další recept. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé