(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Bramborové knedlíky - klouzáky nebo-li chlupaté knedle
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 10 dkg hrubé mouky, 6 dkg strouhanky, vejce
Postup přípravy
Brambory oškrábete a nastrouháte, vymačkáte (ale trošku šťávy nechat, ať pak nejsou tuhé) a přidáte mouku, strouhanku a vejce. Lžičkou se uždibují a dávají do vroucí osolené vody. Nejdřív zkuste dát jeden, zda se nerozvařuje. Pokuď ano, tak přidejte mouku a zkuste znova.
Podávají se maštěné špekem a např. s uzeným masem. K tomu např. hlávkový salát - výborné rychlé a syté jídlo!!!
Podávají se maštěné špekem a např. s uzeným masem. K tomu např. hlávkový salát - výborné rychlé a syté jídlo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miksmar
(upraveno)
31. 12. 2011, 13:56
TAKÉ SE PŘIDÁVÁM KE SPOKOJENÝM STRÁVNÍKŮM, AKORÁT DÁVÁM STROUHANKY I MOUKY O TROCHU VÍCE, ASI ZÁLEŽÍ NA ODRŮDĚ BRAMBOR. STROUHÁM NA STRUHADLE NA MALÝCH SLZIČKÁCH, PROTOŽE KNEDLÍČKY MAJÍ BÝT "CHLUPATÉ", PA PA.
kozimura
(upraveno)
19. 1. 2012, 20:56
@miksmar
To jsem ráda, že chutná. Ano, ono záleží na bramborech, já píšu většinou recepty podle knih, ale pak si to už sama dodělám a dochutím dle své chuti
novackova
(upraveno)
31. 5. 2011, 13:30
Dělám přesně takové a strouhám to najemno na robotu.
lidare
(upraveno)
31. 5. 2011, 13:00
láká mně to udělat,je to podobné jak těsto na bramborák,jen se chci zeptat jak se strouhají,jest-li na jemných slzičkách,děkuji
kozimura
(upraveno)
31. 5. 2011, 13:04
@lidare
No, nejlépe na takovém tom úplně nejemno. Ne na slzičkách, ale na takovém tom protlačovaném, jestli mě chápete - takové ty hvězdičky. Já to dělám starým robotem ETA. Ještě musím v tom receptu upravit, že se to dává do slané vody, samotné těsto se nesolí
lidare
(upraveno)
31. 5. 2011, 13:39
@kozimura
Jo díky,mám taky přístroj tak to zkusím