Bonboniéra č.5
Potřebné ingredience
váha 2,6kg
Postup přípravy
xxx
xxx
xxx
xxx
xxx
xxx
xxx
xxx
xxx
Na časté dotazy vkládám postup na bonboniéru. Nafotila jsem si tu úplně první, kterou jsem dělala před třemi roky, tak berte fotky prosím s rezervou :-) .Mramorovaný korpus od Dáši
upečený korpus rozřízneme na tři díly, vrchní díl seřízneme do rovna a následně ho použijeme na punčovinu
nakrémujeme spodní díl a necháme ztuhnout, po ztuhnutí naplníme ovocem, v mém případě mandarinkami
nakrémujeme prostřední díl a přiložíme ke spodnímu
tyto dva slepené díly nakrémujeme a natvarujeme punčovinou
u víčka jsou možé dva postupy:
- buď nakrémujeme vrchní díl, který ze spodní strany podlepíme cukrářskými opatky a celé potom necháme ztuhnout a následně potáhneme (bude jako víko bonboniéry)
- a nebo ten vrchní díl ještě prořízneme a nakrémujeme, a spodek toho vršku je dělaný z oplatkových korpusů vzájemně nakrémovaných, celé je to zapunčováno a oboustraně potaženo marcipánem
potáhneme hmotou
z WI zhotovíme vnitřní dečku, a vložíme bonbóny
dozdobit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé