(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Likérové špičky
Potřebné ingredience
500 ml vody, 250 g cukru krupice, 2 vanilkové pudingy, 75 g sojové mouky, 750 g čokolády na vaření, 2 omegy. NÁPLŇ: večný koňak, zahuštěný sušeným mlékem, čokoláda na namáčení, piškoty.
Postup přípravy
Z vody, cukru, pudinku, sojové mouky uvaříme kaši podobně jako pudind. Rádo se připaluje, tak vařit na mírném plameni. Krátce povaříme a až vznikne kaše jako puding, tak do ní zamícháme čokoládu, která se rozpustí. Necháme do druhého dne vychladnout a potom zašleháme změklé omegy do pěny. Necháme v lednici trošku odpočinout, ale ne moc, potom by to šlo z tuha vytlačovat.
Piškoty si namočíme v čokoládě. To pro to, aby nenasály koňak a nebyly mokré. Do sáčku vložíme špičku a na piškoty stříkáme do víšky cca 7 cm. Potom dáme do mrazáku ztuhnout a plníme koňakem, uzavřeme (nastříkají se vršky) a dá se zase do mrazáku ztuhnout. Potom namáčíme do čokolády. Nejlepší je vysoká sklenička, nechají se okapat a je hotovo. Uchovávají s v lednici a je možné skladovat i několik dní.
Napoprvé se vám možná nepovedou, ale nic si z toho nedělejte, chce to tréning. Já jsem je dělala asi po 3 a mám je křivé. Chce to trpělivost.
A nejsou vhodné pro řidiče. Alkohol můžete nahradit salkem trošku nařezeným vodou pokud je hustý a ovoňaný rumovou trestí...
Z této dávky je cca 40 ks o vel. 10 cm
Dobrou chuť
Piškoty si namočíme v čokoládě. To pro to, aby nenasály koňak a nebyly mokré. Do sáčku vložíme špičku a na piškoty stříkáme do víšky cca 7 cm. Potom dáme do mrazáku ztuhnout a plníme koňakem, uzavřeme (nastříkají se vršky) a dá se zase do mrazáku ztuhnout. Potom namáčíme do čokolády. Nejlepší je vysoká sklenička, nechají se okapat a je hotovo. Uchovávají s v lednici a je možné skladovat i několik dní.
Napoprvé se vám možná nepovedou, ale nic si z toho nedělejte, chce to tréning. Já jsem je dělala asi po 3 a mám je křivé. Chce to trpělivost.
A nejsou vhodné pro řidiče. Alkohol můžete nahradit salkem trošku nařezeným vodou pokud je hustý a ovoňaný rumovou trestí...
Z této dávky je cca 40 ks o vel. 10 cm
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenďulína74
(upraveno)
14. 3. 2013, 17:51
Mám dotaz jaká je na to potřeba špička nějaká speciální?? díky za info Lenka
Česťa kuba
(upraveno)
14. 3. 2013, 17:58
@Lenďulína74
tato http://www.hospodynkam.cz/hospodynkam/eshop/12-1-pomucky-pro-peceni-a-vareni/0/5/581-Likerova-spicka-14-20mm
NikolaM11
(upraveno)
17. 10. 2012, 16:30
mohla byste přidat obrázkový postup prosím?? nějak to podle toho popisu nechápu byla bych vám vděčná, manžel si je přeje udělat už hodně dlouho takže bych ho mile překvapila , děkuji
jingr
(upraveno)
23. 6. 2011, 21:04
Nam dala bych si je nato potřeba nějaka zvlaštní špička že jo dík za odpověd meil je pinteova10@seznam.cz
Anturka
(upraveno)
23. 6. 2011, 20:05
pěkné ,kolik je z téhle dávky špiček
Česťa kuba
(upraveno)
23. 6. 2011, 20:43
@Anturka
Díky Z této dávky je kolem 40 ks
KacabaP
(upraveno)
23. 6. 2011, 18:21
No ty jsou . Už je mám uložené a musím je vyzkoušet!
Česťa kuba
(upraveno)
23. 6. 2011, 19:48
@KacabaP
Zkuste a pak napište jek se povedly
Vyhnanice
(upraveno)
28. 5. 2011, 18:55
Aničko,jen mám dotaz to tam přijde opravdu 750 g.čokolády ?
Česťa kuba
(upraveno)
28. 5. 2011, 19:13
@Vyhnanice
Ano, je to hodně, že? Tam jde asi o to, aby ty špičky drželi tvar a v pokojové teplotě se nerozpoušteli. Mám ještě jeden recept, kde je kakao.... ...jak je vytáhnu z lednice, tak za chvilku tečou a nedají se držet v ruce.
100ml
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:49
mam dotaz z normalni hladke by to nešlo?deKUJI
Česťa kuba
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:59
@100ml
To nevím, nezkoušela jsem....
zuzka89
(upraveno)
28. 5. 2011, 15:50
nádherné já dělala jen takové mini jako vánoční cukroví místo vosích úlů, na tyhle velké jsem si zatím netroufla.
Česťa kuba
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:17
@zuzka89
Děkuji, moc velké nejsou, mají cca 10 cm
JirinkaP
(upraveno)
28. 5. 2011, 15:47
Můžu se zeptat jakou tu sojovou mouku jste na to použila? Já si jí koupila, ale až doma jsem zjistila, že je hrubá, nevadí to?
Česťa kuba
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:18
@JirinkaP
To nevím Měla by tam být hladká odtučněná. Seženete ve zdravé výživě
JirinkaP
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:35
@Česťa kuba
Děkuju moc, já tu hrubou taky kupovala ve zdravé výživě. Vzala jsem prostě jeden pytlík s nápisem Sojová mouka a vůbec mě nenapadlo, že by mohla být i hrubá
Česťa kuba
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:36
@JirinkaP
Tžeba ji využijete do knedlíků