(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bretaňské dortíčky

Potřebné ingredience
HMOTA:
21 dkg hladké mouky,
21 dkg másla,
12 dkg moučkového cukru,
12 dkg mletých vlašských ořechů.
KRÉM:
15 dkg másla,
12 dkg moučkového cukru,
2 žloutky,
2 lžíce rumu,
+ mleté oříšky na obalení + čtvrtky oříšků na zdobení + poleva.
Postup přípravy
Změklé máslo zpracujeme s dalšími přísadami. Vytvoříme těsto. Necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme slaboučky plát přez igelit ( na vále se lepí a když přidáte mouku, není tak křehké). Vykrajujeme kolečka, pečeme na pečícím papíru na 200°C, opět nejdříve těsto nabobtná, pak začne klesat, otočíme plech a hlídáme (rychle zrůžoví). KRÉM: změklé máslo utřeme z cukrem do pěny, pomalu přidáme žloutky a rum. Krémem slepíme vždy dvě kolečka, potřeme krémem lehce i na boku, vykoulíme v mletých oříškách. Vršky dortíčků počáráme polevou a přilepíme oříšek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé