(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Melounová ledová tříšť
Potřebné ingredience
Ingredience meloun, citronová šťáva, moučkový cukr. voda
Postup přípravy
Meloun nakrájíme na kousky a odstraníme semínka.
Do mixéru nalijeme trochu vody (50-100 ml), přidáme kousky melounu a rozmixujeme. Podle potřeby můžeme dolít vodu, výsledná hmota musí být tekutá.
Podle vlastní chuti doladíme cukrem a citronovou šťávou.
Z mixéru přelijeme do umělohmotné láhve se širším hrdlem (důležité), např. od mléka.
Láhev zavřeme a uložíme do mrazničky. Každou půlhodinu s láhví krátce prudce zatřepeme. Až bude mít tříšť vyhovující hustotu (za 5-6 hodin), nalijeme do sklenic, vložíme brčko a podáváme.
Do mixéru nalijeme trochu vody (50-100 ml), přidáme kousky melounu a rozmixujeme. Podle potřeby můžeme dolít vodu, výsledná hmota musí být tekutá.
Podle vlastní chuti doladíme cukrem a citronovou šťávou.
Z mixéru přelijeme do umělohmotné láhve se širším hrdlem (důležité), např. od mléka.
Láhev zavřeme a uložíme do mrazničky. Každou půlhodinu s láhví krátce prudce zatřepeme. Až bude mít tříšť vyhovující hustotu (za 5-6 hodin), nalijeme do sklenic, vložíme brčko a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé