Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dort - auto - bez chemických přísad a barviv

0.0
Dort - auto - bez chemických přísad a barviv

Potřebné ingredience

Těsto: 1 hera, 300g čokolády (nejpépe hořká 50% a více), 1 šálek cukru krupice, 2 šlehačky (stačí méně %), 1 vanilkový cukr, 1/2 prášeku do pěčiva, 6 vajec, 2 šálky hladké mouky ..... šálek o objemu 200ml, tuk na vymazání pekáče a hrubá mouka na posyp Náplň: marmeláda, 2x šlehačka ke šlehání 40% (200ml), čokoláda na zdobení

Postup přípravy

Těsto: do mísy dáme: čokoládu rozlámanou na kousky, heru, cukr, vanilkový cukr, 2 šlehačky. Mísu s obsahem dáme do mikrovlnky cca na 750W na 2-3 min. Čokoláda se musí úplně rozpustit, pak vše vymícháme do hladka, přidáme 6 žloutků, zase hodně vymícháme. Nakonec přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh z 6-ti bílků. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hr.moukou, těsto vlijeme do vymazaného pekáče. Pečeme na 200 stupňů v předehřáte troubě cca 30 min.
Po upečení hned vyklopíme, korpus necháme vychladnout. vyřízneme požadovaný tvar ( co Vás napadne, auto, mašinku, loď, .....). Pak teprve rozpůlíme korpus, obě rozřízlé strany namažeme marmeládou (doporučuji pikantní, nejlepší je malinová, černorybízová...), pak naplníme cce 2/3 ušlehané šlehačky. (40% šlehačku lze vyšlehat úplně bez problémů samostatně, bez ztužovače). Horní díl korpusu, potřeme roztavenou (stačí 50g čokolády a kousek másla rozpustit v mikrovlnce). Po utuhnutí čokolády strany dortu potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami. Vršek dortu zdobíme dle fantasie.
Dort je moc dobrý, není moc sladký a hlavně je bez barviv, na které jsou naše děti alergičtí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelau 23. 5. 2011, 14:02
Ano, ano, často právě na tohle myslím, jak moc jedlé jsou barvičky a různé vanilmixy a podobné náhražky. Když jsem si přečetla, že některé pekařinky neváhají použít na barvení carbosorb, nebo genc. violeť..., no to je na mne moc.Snažím se péct a promazávat z poctivých ingrediencí( domácí vejce, nebo česká, domácí marmelády, poctivé máslo.......) a vždy, při barvení hmoty, se malinko v duchu omlouvám a říkám si, že je to jednou za čas. Velmi s vámi souhlasím a dort se povedl (clamp)
DaVeDa 23. 5. 2011, 14:53
@marcelau Děkuji za vlídné slovo :o))), bohužel s barvičkami bojujeme moc. Děti jsou už vytrénované a barvené bonbony a sladkosti co dostanou třeba ve škole nosí domů aniž je rozbalí :o)). Snažím se doma používat opravdu jenom kvalitní suroviny - naštěstí vajíčka máme domácí :o)).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie