Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

ZELENINOVO-KUŘECÍ VELMI ZDRAVÝ A VÝŽIVNÝ VÝVAR

0.0
ZELENINOVO-KUŘECÍ VELMI ZDRAVÝ A VÝŽIVNÝ VÝVAR

Potřebné ingredience

3 až 5 kuřecích křidélek nebo 1 kuřecí stehno - 1 celou cibuli (středně velkou) - 1 větší strouček česneku - kousek celeru cca 6cm a stejně velký kousek kořenu petřžele - 2 větší mrkve - snítku kadeřavé petržele - kousek, asi 6cm pórku - 3 bobkové listy - jeden delší stonek libečku i s listy - 5 kuliček nového koření - mořskou sůl - 1 natur bujon ( já používám od Vitany hovězí s kořenovou zeleninou, je bez glutamátu s mořskou solí) - sezónně, a dokud mi nedojde zmrazený, přidávám i nasekaný medvědí česnek

Postup přípravy

Do 3 litrového hrnce (nemusí to být papiňák, já používám obyčejný hrnec) naskládáme opláchnutá kuřecí křidélka, bujón, všechno koření a zeleninu !až na mrkev!. Necháme vařit pod uzavřenou pokličkou, tak aby neskákala 45 minut, potom přidáme mrkev a necháme vařit ještě 15 minut. Pak odstavíme. Buď polévku předcedíme nebo vidličkou vybereme, co nejíme. Já osobně vybírám vidličkou a dám na talířek mrkev, kterou rozmačkám a kuřecí křídla, která oberu a vrátím to do vývaru. Nechávám také kadeřavou petržel a medvědí česnek. Celer, petržel, bobkové listy, cibuli, česnek, libeček, nové koření, vytahuju.
Do polévky ještě nadrobno nakrájím pórek nebo pažitku čerstvou jako ozdobu, když už je nalitá v talířku.

Moji kluci do ní chtějí místo obyčejných nudlí vrtule, pokud by jste to chtěli vyzkoušet, já používám ITALIAN FUSILLI od Amway (možnost objednat u nás 500g za 45,- Kč, jsou vynikající), ale postačí i Panzani.
Já mám nejraději čistý vývar bez nudlí a těstovin, piju ho z hrnku.

Vždycky jsem si myslela, že mi 3 litry polévky vystačí déle a že si polovinu schovám do mrazáku, ale smůla, kluci jsou schopní do druhého dne všechnu zkonzumovat :-)

Tak dobrou chuť všem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie