ZELENINOVO-KUŘECÍ VELMI ZDRAVÝ A VÝŽIVNÝ VÝVAR
Potřebné ingredience
3 až 5 kuřecích křidélek nebo 1 kuřecí stehno - 1 celou cibuli (středně velkou) - 1 větší strouček česneku - kousek celeru cca 6cm a stejně velký kousek kořenu petřžele - 2 větší mrkve - snítku kadeřavé petržele - kousek, asi 6cm pórku - 3 bobkové listy - jeden delší stonek libečku i s listy - 5 kuliček nového koření - mořskou sůl - 1 natur bujon ( já používám od Vitany hovězí s kořenovou zeleninou, je bez glutamátu s mořskou solí) - sezónně, a dokud mi nedojde zmrazený, přidávám i nasekaný medvědí česnek
Postup přípravy
Do polévky ještě nadrobno nakrájím pórek nebo pažitku čerstvou jako ozdobu, když už je nalitá v talířku.
Moji kluci do ní chtějí místo obyčejných nudlí vrtule, pokud by jste to chtěli vyzkoušet, já používám ITALIAN FUSILLI od Amway (možnost objednat u nás 500g za 45,- Kč, jsou vynikající), ale postačí i Panzani.
Já mám nejraději čistý vývar bez nudlí a těstovin, piju ho z hrnku.
Vždycky jsem si myslela, že mi 3 litry polévky vystačí déle a že si polovinu schovám do mrazáku, ale smůla, kluci jsou schopní do druhého dne všechnu zkonzumovat :-)
Tak dobrou chuť všem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé