(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Lasagne s mletým masem
Potřebné ingredience
500g mletého hovězího masa, 1/2 balíčku lasagní, 2x malá konzerva loupaných rajčat, 1 velký rajský protlak - 690g, 2 cibule, 4 stroužky česneku, bazalka (čerstvá nebo sušená), sůl, pepř, 1 mrkev, 2 hovězí bujony
Postup přípravy
Na pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a mrkev, poté přidáme mleté maso, které opečeme, Hrudky rozmačkáme vidličkou. Přidáme loupaná nakrájená rajčata a protlak, bujony, pepř, sušenou bazalku a uvedeme do varu. Necháme vařim na mírném ohni 45 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme.
Do pekáče si nalejeme omáčku jen, aby bylo pokryté dno, na to poklademe plátky lasagní, dále omáčku a lasagne, navrchu bude omáčka. Dáme do předehráté trouby na 180 stupňů a pečeme 40 minut.
Do pekáče si nalejeme omáčku jen, aby bylo pokryté dno, na to poklademe plátky lasagní, dále omáčku a lasagne, navrchu bude omáčka. Dáme do předehráté trouby na 180 stupňů a pečeme 40 minut.
Nejprve si připravíme omáčku z mletého masa.
Do pekáčku nejprve dáme tenkou vrstu omáčky a na ní poklademe lasagne.
Takto navrstvíme postupně celý pekáček, poslední vrstva musí být omáčka
Takto připravené lasagně dáme do trouby a pečeme 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé