Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Lasagne s mletým masem

0.0
Lasagne s mletým masem

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, 1/2 balíčku lasagní, 2x malá konzerva loupaných rajčat, 1 velký rajský protlak - 690g, 2 cibule, 4 stroužky česneku, bazalka (čerstvá nebo sušená), sůl, pepř, 1 mrkev, 2 hovězí bujony

Postup přípravy

Na pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a mrkev, poté přidáme mleté maso, které opečeme, Hrudky rozmačkáme vidličkou. Přidáme loupaná nakrájená rajčata a protlak, bujony, pepř, sušenou bazalku a uvedeme do varu. Necháme vařim na mírném ohni 45 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme.

Do pekáče si nalejeme omáčku jen, aby bylo pokryté dno, na to poklademe plátky lasagní, dále omáčku a lasagne, navrchu bude omáčka. Dáme do předehráté trouby na 180 stupňů a pečeme 40 minut.

Nejprve si připravíme omáčku z mletého masa.

Do pekáčku nejprve dáme tenkou vrstu omáčky a na ní poklademe lasagne.

Takto navrstvíme postupně celý pekáček, poslední vrstva musí být omáčka

Takto připravené lasagně dáme do trouby a pečeme 40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie