(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Švédský tvarohový koláč se skořicí

Potřebné ingredience
1 hrnek cukru krupice, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 PP, 1 lžíce skořice, Na náplň: 3 tvarohy, 350ml mléka, 3 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek, rum, cukr podle chuti, Na vymazání a povrch: 1 kostka másla
Postup přípravy
Sypké suroviny smícháme. Na náplň smícháme vejce, mléko, tvarohy, pudink, cukr a rum. Plech vymažeme silnou vrstvou másla, ještě asi 1 a 1/2 cm másla necháme rozpustit a nalijeme na dno plechu. Na to nesypeme polovinu sypké směsi, nalijeme tvarohovou náplň a posypeme zbytkem sypké směsi. Navrch nakrájíme zbytek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 min.

sypká směs

...

tvarohová náplň

vymazání plechu

1. vrstva

tvaroh

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Karkulka13
(upraveno)
2. 6. 2011, 16:22
Vypada to bajecne...musim to urcite vyzkouset.
Chci ji vzit o vikendu na navstevu ke znamym - zminila jsem se o teto buchte, ale nikdy o ni neslyseli, tak se tesim co reknou. Ziju totiz ve Svedsku, tak bude legrace udelat ceskou "svedskou" buchtu
Vypada krasne a chutne, tak snad ji nezkazim



nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
3. 6. 2011, 5:23
@Karkulka13
Zkuste, nám moc chutná
Ale nejlepší je až druhý (a další) den, odleželá


nahlásit

Karkulka13
(upraveno)
6. 6. 2011, 16:12
@li.za.rd
Byla bajecna, nezbyl ani kousek
Diky


nahlásit

chubby
(upraveno)
20. 5. 2011, 21:59
ihned musim vyzkouset a k tomu super navod...




nahlásit

belina
(upraveno)
20. 5. 2011, 21:22
Dělám ten samý,jen bez skořice a máslo na vrch strouhám na hrubým struhadle,je to pak líp pokrytý a nejlepší je vážně druhý den


nahlásit
žaneta
(upraveno)
20. 5. 2011, 20:59
výbornej... a nemusíte se bát toho že je tam sypké těsto když uplně vychladne je to mnamozní věc..-.o)))))




nahlásit

Marbulka
(upraveno)
18. 5. 2011, 17:29
spojí se to dohromady? když se mouka a cukr nemíchá z tekutými přísadami?
nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
18. 5. 2011, 21:19
@Marbulka
Musí tam být právě hodně toho másla (vymazáno velkou vrstvou a pro jistotu dávám ještě to rozpuštěné). Je zde skoro stejný recept (jen bez skořice) s rozsáhlou diskuzí... Zkuste zabrousit tam (tvarohová buchta bez těsta)

nahlásit