(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Mořský dortík
Potřebné ingredience
KORPUS: osvědčená klasika: 6 vajec +++150g cukru moučky+++200g polohrubé mouky+++1 prášek do pečiva+++1 dcl oleje+++3 lžíce horké vody. KRĚM: pudinkový( 2ks, 500 mléka, 200g másla/ + marmeláda POTAH a ZDOBENÍ: 400g marcipánu, třtinový cukr, perličky, bonbonierka belgických pralinek.
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme horkou vodu a cukr a utřeme. Přidáme olej, polovinu množství mouky s 1 práškem do pečiva, jemně zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehané bílky, pomalu mícháme za přisypávání zbytku mouky. Upečeme při 170 st. Vychladlý 2x prokrojíme, jednu část namažeme pudinkovým krémem, další marmeládou, spojíme a celý pomažeme tence pudinkovým krémem. Potáhneme marcipánem a ozdobíme dle fantazie.
Pomažeme krémem.
Potáhneme.
A zdobíme....
...zdobíme....
...a zdobíme...
Až dozdobíme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blanuse
(upraveno)
16. 5. 2011, 13:03