(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
VZOROVANÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
ŠPIČKU, TĚSTO S PEČNÝM MARCIPÁNEM A KORPUS, GRILIÁŽOVANÁ NÁPLŇ, RECEPT KNIHOVNIČKA A DORTOMÁNIE
Postup přípravy
VÝBORNÁ ZÁLEŽITOST
Těsto č.1 barevné:100g másla, 100g moučky, 100g hl. mouky, 4 bílky a potravinářská barva ( těsta je až až-doporučuji rozdělit např na 4 díly a každý obarvit jinak)
Těsto č.2. 6 žloutků, 30 g pískového cukru, 280 g pečného marcipánu, 100 g hl. mouky, 50 g másla , 6 bílků, na potření trochu práškové želatinby a trochu vody
barevné těsto: utřít máslo s cukrem, přidat mouku a lehce napěněné bílky. Hmotu obarvit. Tímto těstem malujeme špičkou a nebo ho přetíráme slabou vrstvou přes vzor. šablonu na pečící papír nebo silikonovou podložku která jde do trouby, po natření dáte do mražáku a pak vzor. šablonu opatrně sejmete a na to pak opatrně přetíráte těsto č. 2 , pak vám vznikne ten vzorovaný plát, ale u mě nastal problém toho sejmutí, tak jsem dělala špičkou.
Těsto2 : Vejce ušlehejte s cukrem, přidat vlažné máslo a pečný marcipánvyšlehat a vmíchat mouku se sněhem. toto pak přetřete opatrně na vzor vyndaný z mrazáku, pečeme na 180 a po vyndání z trouby potřít z rubu rozehřátou želatinou-zabrání praskání
Těsto č.1 barevné:100g másla, 100g moučky, 100g hl. mouky, 4 bílky a potravinářská barva ( těsta je až až-doporučuji rozdělit např na 4 díly a každý obarvit jinak)
Těsto č.2. 6 žloutků, 30 g pískového cukru, 280 g pečného marcipánu, 100 g hl. mouky, 50 g másla , 6 bílků, na potření trochu práškové želatinby a trochu vody
barevné těsto: utřít máslo s cukrem, přidat mouku a lehce napěněné bílky. Hmotu obarvit. Tímto těstem malujeme špičkou a nebo ho přetíráme slabou vrstvou přes vzor. šablonu na pečící papír nebo silikonovou podložku která jde do trouby, po natření dáte do mražáku a pak vzor. šablonu opatrně sejmete a na to pak opatrně přetíráte těsto č. 2 , pak vám vznikne ten vzorovaný plát, ale u mě nastal problém toho sejmutí, tak jsem dělala špičkou.
Těsto2 : Vejce ušlehejte s cukrem, přidat vlažné máslo a pečný marcipánvyšlehat a vmíchat mouku se sněhem. toto pak přetřete opatrně na vzor vyndaný z mrazáku, pečeme na 180 a po vyndání z trouby potřít z rubu rozehřátou želatinou-zabrání praskání
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MATYSOVA
(upraveno)
15. 5. 2011, 9:49
Postup přípravy nemám nafocen, vzor jsem dělala nakonec špičkou přes papírovou šablonu vytisklou z , ne přes vzorovanou tu plastovou, to se mě nějak nedařilo stáhnout a povedlo se to až když jsem měla hotovo. Nejedná se o čikoládu, ale o těsto z pečného marcipánu. Pečný marcipán ještě přiložím k receptu
hrusticka84
(upraveno)
15. 5. 2011, 8:35
malovala jste čokoládou na pečící papír
jelec
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:52
perfektní,taky to chci zkusit,ale až budu mít podložku
žabada
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:40
vypadá hezky, ale škoda, že není recept a fotky z přípravy Určitě by to zajímalo víc lidí a co je těsto s pečeným marcipánem?