(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
pařížské dorty - z pravé těžké pařížské šlehačky
![pařížské dorty - z pravé těžké pařížské šlehačky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/110514/19/j108709.jpg)
Potřebné ingredience
šlehačka 37% živoč, svařená dle staré recpt. na TĚŽKOU PAŘÍŽ, tmavý korpus, ozdoby
Postup přípravy
1
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148750.jpg)
1
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148751.jpg)
2
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148752.jpg)
3
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148753.jpg)
4
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148754.jpg)
5
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148755.jpg)
6
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148756.jpg)
7
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110514/19/k148757.jpg)
8
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090517/11/b36-1242553610.jpg)
jana + 2
(upraveno)
15. 5. 2011, 14:02
me by bodl recept na korpus i na tu slehacku, z toho popisu vim kulove
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/151025/06/b16127-1445750364.jpg)
Ketty
(upraveno)
16. 5. 2011, 20:41
@jana + 2
ANO DOST JASNĚ POPISUJI ŽE RECEPTURY bohužel neprozradím je to naše dědictví
janulka44
(upraveno)
15. 5. 2011, 13:20
Jak to myslíte svaŽená??
![(zip)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/22.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130304/20/b165593-1362425795.jpg)
ssonda
(upraveno)
15. 5. 2011, 13:49
@janulka44
asi svařená ne-to jste nepoznala?
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/151025/06/b16127-1445750364.jpg)
Ketty
(upraveno)
16. 5. 2011, 20:41
@ssonda
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110305/14/b132621-1299330588.jpg)
žabada
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:44
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081008/19/b43889-1223485453.jpg)
Kejko
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:49
@žabada
Také přemýšlím
.Na pařížskou šlehačku svařím šlehačku(i když "jen"33%) s čokoládou na vaření.Ona se dá udělat i nějaká odlehčená?
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/151025/06/b16127-1445750364.jpg)
Ketty
(upraveno)
15. 5. 2011, 12:45
@Kejko
klasická paříž tzv.- lehká- je šlehačka 33% svařená s kakaem a cukrem tzv.- těžka paříž- je šlehačka více % ,-je dle danného dodržení postupu svařená s kvalitním kakaem, cukrem a více% ckp-(nebo kvalitní čokoládou),-musí se dodržet danný postup a dodržet i mýchání ckp a nesmí vzniknou dokud nevychladne škraloup opravdu je to znat rozdíl při dodržení mam recepr po svém dědečkovi-mistru cukrářském -receptury s vychytanými poměry které jsou staré ještě z dob za války receptury staré cukrařiny mam ja jako rodinný dědic tohoto sladkého umění ale i ja se musím přizpůsobit době jelikož některé suroviny již nejsou bud k sehnání či už nejsou tak kvalitní co bývali za dob dědečka
![(child1)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/63.gif)