(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
pařížské dorty - z pravé těžké pařížské šlehačky
Potřebné ingredience
šlehačka 37% živoč, svařená dle staré recpt. na TĚŽKOU PAŘÍŽ, tmavý korpus, ozdoby
Postup přípravy
1
1
2
3
4
5
6
7
8
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jana + 2
(upraveno)
15. 5. 2011, 14:02
me by bodl recept na korpus i na tu slehacku, z toho popisu vim kulove
Ketty
(upraveno)
16. 5. 2011, 20:41
@jana + 2
ANO DOST JASNĚ POPISUJI ŽE RECEPTURY bohužel neprozradím je to naše dědictví
janulka44
(upraveno)
15. 5. 2011, 13:20
Jak to myslíte svaŽená??
ssonda
(upraveno)
15. 5. 2011, 13:49
@janulka44
asi svařená ne-to jste nepoznala?
Ketty
(upraveno)
16. 5. 2011, 20:41
@ssonda
žabada
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:44
co je těžká paříž?
Kejko
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:49
@žabada
Také přemýšlím .Na pařížskou šlehačku svařím šlehačku(i když "jen"33%) s čokoládou na vaření.Ona se dá udělat i nějaká odlehčená?
Ketty
(upraveno)
15. 5. 2011, 12:45
@Kejko
klasická paříž tzv.- lehká- je šlehačka 33% svařená s kakaem a cukrem tzv.- těžka paříž- je šlehačka více % ,-je dle danného dodržení postupu svařená s kvalitním kakaem, cukrem a více% ckp-(nebo kvalitní čokoládou),-musí se dodržet danný postup a dodržet i mýchání ckp a nesmí vzniknou dokud nevychladne škraloup opravdu je to znat rozdíl při dodržení mam recepr po svém dědečkovi-mistru cukrářském -receptury s vychytanými poměry které jsou staré ještě z dob za války receptury staré cukrařiny mam ja jako rodinný dědic tohoto sladkého umění ale i ja se musím přizpůsobit době jelikož některé suroviny již nejsou bud k sehnání či už nejsou tak kvalitní co bývali za dob dědečka