(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
ROŠTĚNÁ NA CELERU
Potřebné ingredience
4 roštěnky (dělám i ze zadního na kousky) ,cibuli,půl celeru většího nebo jeden menší,sojová omáčka, olej,sůl, pepř,kmín,hl.mouka
Postup přípravy
Do kastrolu dáme na olej cibuli,orestujeme trochu do hněda,na ní dáme roštěnky (či kostky bez naklepání:-)),které jsme před tím trochu naklepali,osolili,opepřili a poprášili moukou,přidáme sojovou omáčku. Celer si nastrouháme na jemném struhadle-mělo by ho býti nastrouhaného asi hluboký talíř. A přidáme ho do kastrolu k masu,vše dusíme až do změknutí roštěnek-rychlejší je to v tlakovém hrnci a masíčko se úpně rozpadá). Na závěr zahustíme klasicky hl.mouku s
vodou - pořádně povařím nebo já nezahušťuji vůbec, zahustí to ten celer. Dochutíme sůl, pepř.
Hodí se k tomu rýže, když už je méně omáčky a zbyde maso, dávám i brambor.
vodou - pořádně povařím nebo já nezahušťuji vůbec, zahustí to ten celer. Dochutíme sůl, pepř.
Hodí se k tomu rýže, když už je méně omáčky a zbyde maso, dávám i brambor.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé