(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ
Potřebné ingredience
Ingredience: vepřová panenka - ideální velikost 350-400 g, anglická slanina (tenké, podlouhlé plátky) 120-150 g, sůl, pepř, krystalový cukr, hořčice dijonského typu, tuk na vymazání formy
Postup přípravy
Postup přípravy: Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím párátky, které předtím máčím ve vodě. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renata-83
(upraveno)
12. 10. 2011, 19:09
Dnes jsem vyzkoušela díky za inspiraci a jedna vychytávka: slaninu jsem naukládala na potravinářskou folii a to je pak zabaleno nato tata
Leňula*B
(upraveno)
15. 5. 2011, 9:40
dneska vyzkouším, díky za recept