(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
ÚŽASNÁ JAHODOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky , 150 g cukru, 200 g másla, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, lžička citronové šťávy , mléko dle potřeby 30 - 40 ks jahod máslo na vymazání, mouka na vysypání
Postup přípravy
Postup:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci.
Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a šťávou.
Těsto bude trošku tužší, přidala jsem mléka dle potřeby, aby bylo trochu řidší...
Jahody nakrájíme nadrobno a přidáme je do těsta.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
Jahodová bábovka je opravdu moc dobrá, krásně vláčná. Není vůbec suchá.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci.
Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a šťávou.
Těsto bude trošku tužší, přidala jsem mléka dle potřeby, aby bylo trochu řidší...
Jahody nakrájíme nadrobno a přidáme je do těsta.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
Jahodová bábovka je opravdu moc dobrá, krásně vláčná. Není vůbec suchá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
14. 5. 2011, 13:12
Sezóna jahod je tady Už se těším,až ji vyzkouším Bábovky máme rádi
nelly2
(upraveno)
14. 5. 2011, 17:08
@Hnědovláska
Přesně tak , měla jsem doma spousty jahod a nevěděla co s nima určitě se podaří a doufam, že bude chutnat