(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Perníčky z Hery - hned měkké
Potřebné ingredience
400g hladké mouky
140g moučkového cukru
75g Hery
2 vejce
2 lžíce rozpuštěného medu
1 káv. lžička anýzu
7 drcených hřebíčků(i s anýzem je drtím v hmoždíři)
1/2 káv. lžičky skořice
1 káv. lžička badyánu(dá se koupit drcený)
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto. Nejlepší je si jej rovnou vyválet a vykrajovat a pak nechat přes noc na vymazaném plechu v chladné místnosti odpočinout. (pokud máte dost plechů a místa). Pokud ne, tak nechat v lednici v hrudce. Pečeme asi na 200 přiměřeně dlouho(přesně to nevím, ale jak budu péct tak to změřím:-))
Jsou hned měkké a mooooc dobré.
Tento recept byl už hoodně dávno na obalu Hery, takže není můj, ale peču je tak každý rok:-)
Jsou hned měkké a mooooc dobré.
Tento recept byl už hoodně dávno na obalu Hery, takže není můj, ale peču je tak každý rok:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé