Chřestový koláč
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky 80 g másla 2 žloutky 80 g zakysané smetany 5 g soli 60 g sušené šunky 20 g strouhaného parmazánu 250 g bílého chřestu 250 g zeleného chřestu 200 ml smetany 50 g strouhaného ementálu pepř
Postup přípravy
Mouku promícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl a zpracujeme. Hotové těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté ho rozválíme na tenčí plát (2 až 3 mm), který vložíme do formiček nebo na plech. Na něj poklademe plátky šunky a nasypeme třetinu parmazánu. Očištěný chřest nakrájíme na plátky, promícháme se smetanou, parmazánem a ementálem, lehce opepříme a navršíme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut při 180 °C. Koláč chutná nejlépe vlažný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé