(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Koprovka bez mouky a na cibulce :o)
Potřebné ingredience
Troška oleje, 1 menší cibule nebo 2-3 lahůdkové cibulky (bílé konce), čerstvý nebo sušený kopr (příp. sterilovaný), hovězí vývar nebo kostka bujonu (např. bio kuřecí), cca 3PL hrašky jemné, cca 1PL maizeny nebo solamylu, ocet, cukr, já dávám i cca 3PL sušeného mléka (nemusí být), sladká smetana 12%, brambory, vajíčko na tvrdo nebo hovězí maso
Postup přípravy
Cibuli nebo cibulku nakrájíme najemno a zpěníme na trošce oleje. Přidáme cca 1/3 kopru, krátce orestujeme a vlijeme cca 2dl vody s rozpuštěnou hraškou. Přidáme kostku bujonu a zalijeme cca 3/4 litru vody nebo vývaru (tím pádem nedáme bujón :o) ). Ochutíme octem a cukrem a já dávám ještě cca 3-4PL sušeného mléka (používím Zajíc), ať je to víc "mléčné", ale nemusí být. Nakonec rozmícháme 1PL škrobu ve smetaně a vlijeme a přidáme zbytek kopru. Už jen prohřejeme a vypneme plamen.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, posypanou natí z cibulky a vajíčkem nebo masem.
Dobrou chuť!
Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vaším prckům chutnalo, ta moje se olizovala až za ušima :o))
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, posypanou natí z cibulky a vajíčkem nebo masem.
Dobrou chuť!
Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vaším prckům chutnalo, ta moje se olizovala až za ušima :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ianina
(upraveno)
2. 7. 2011, 22:22
Vyzkouším