HOLUBKY ( zelné závitky s mletým masem a rýží )
Potřebné ingredience
hlávkové zelí ( tohle mělo 1,6 kg), 500g mletého masa ( používám "buřtík" mraženého mletého krůtího masa, ale mamka dělá z klasického ), 2 velké rajské protlaky (á 200g z LIDLu), 400g rýže, 2-3 zeleninové bujony, 2-3 cibule podle velikosti, mletá paprika sladká, sůl, 1l vody, olej nebo tuk
Postup přípravy
Připravené zelné listy a masová směs
Takhle se závitky balí: dám hromádku směsi ke straně kde je košťál, přehnu, pak přidám jednu a druhou stranu a závitek dotočím.
Tohle jsou všechny závitky vytvořené ze shora uvedeného množství surovin.
Závitky naskládám do hrnce, tak aby byly "překladem" dolů.
Jíme s chlebem, nejlépe druhý den. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé