Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

SOLAMYLOVÁ BUCHTA (od babičky)

0.0
SOLAMYLOVÁ BUCHTA (od babičky)

Potřebné ingredience

těsto: 40dkg hladké mouky, 20dkg solamylu, 16dkg cukru, 2 vejce, 20dkg hery, 1 prášek do pečiva náplň: jablka, trochu rozpuštěného másla, hrozinky, oříšky, strouhanku, cukr, skořice (přísady jako na štrůdl, prostě kdo má co rád :o) vejce na potření.

Postup přípravy

Smícháme přísady na těsto dohromady, vypracujeme nelepivé těsto. Necháme chvilku odpočinout, mezitím si nakrájíme jablíčka na plátky, rozpustíme trochu másla, namočíme hrozinky do rumu nebo horké vody, pokrájíme oříšky.
Těsto rozdělíme na dvě části, plech vymažeme, nebo vyložíme pečícím papírem a jednu část těstao na ni vyválíme v placku cca 0,5 cm tlustou, nemusí být až do krajů plechu, prostě jak vám vyjde. Plát těsta potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou. Poklademe jablíčky, posypeme cukrem, skořicí, oříšky a hrozinkami. Druhou část těsta si vyválíme na přibližně stejnou velkou placku a opatrně položíme navrch. Kraje umačkáme, záleží na vás jak velké kraje chete mít, my je třeba milujeme :o) Povrch buchty potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160 stupních než začne buchta zlátnout.

Buchta je trochu sušší ale u nás velmi oblíbená, doporučuji zapíjet dobrou kávičkou :o).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie