Zelí na karamelu
Potřebné ingredience
menší hlávka bílého zelí, cibule, řepkový olej, sůl, pepř, kmín, cukr, ocet, hladká mouka
Postup přípravy
Zelí nakrouháme na jemno. Do velkého hrnce vlijeme olej dle potřeby a jemně nakájenou cibuli, kterou orestujeme do sklovita.Přidáme nakrouháne zelí, sůl, kmín a chvíli restujeme. Zalijeme mírně vodou a dusíme do měkka. Mezitím si na pánvičce připravíme karamel z cukru (medové barvy).Zelí jak je měkké, tak ho zahustíme moukou a ochutíme octem s trochou cukru do sladkokyselé chuti. Nakonec vlijeme karamel a dochutíme soli, převaříme a je hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sophie70
(upraveno)
5. 5. 2011, 11:56
ja robím podobne zelí, len najprv si opražím cibuľku, potom ju posypem cukrom a spravím karamel a keď je pekný medový, tak zalejem vodou a vsypem zelí, ktoré bolo nakrájané a osolené a trocha odstáte, aby zmäklo. Potom ochutím octom a prípadne cukrom, pridám pepř a kmín a nechám dusiť. Vždy som sa bála zahustiť múkou, ale najbližšie to tak spravím