(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Čonk
Potřebné ingredience
Ingredience: • 2 lžíce olivového oleje nebo ghí • 1 lžička římského kmínu • 1 lžička celých hořčičných semínek, nejlépe hnědých • 1 lžička mleté kurkumy • 1 lžička mletého koriandru • ½ lžičky mletého fenyklu • Eventuelně cibule, pórek, semínka a podobně Doba přípravy: 1 – 3 minuty
Postup přípravy
Čonk je základní recept v indické kuchyni. Je to základ mnoha jídel, ale není to samostatné jídlo. Použití čonku je dvojí. Můžeme ho přidat do již uvařených surovin a tím jim dát plnější chuť nebo slouží jako základ pro dušení zeleniny, přípravu rýže a podobně.
Příprava jídla:
1. Na pánvi rozpálíme ghí nebo olivový olej
2. Do prohřátého tuku nasypeme hořčičné semínko a kumín, případně další semena
3. Koření smažíme dokud semínka nezačnou vyskakovat
4. Pak můžeme přisypat nakrájenou cibuli nebo pórek a ještě smažit dozlatova
5. Nakonec přisypáváme další drcené koření jako kurkumu, koriandr, fenykl a podobně
Koření mícháme podle druhu jídla, konstituce jedlíků i ročního období.
Příprava jídla:
1. Na pánvi rozpálíme ghí nebo olivový olej
2. Do prohřátého tuku nasypeme hořčičné semínko a kumín, případně další semena
3. Koření smažíme dokud semínka nezačnou vyskakovat
4. Pak můžeme přisypat nakrájenou cibuli nebo pórek a ještě smažit dozlatova
5. Nakonec přisypáváme další drcené koření jako kurkumu, koriandr, fenykl a podobně
Koření mícháme podle druhu jídla, konstituce jedlíků i ročního období.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé