(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pampeliškový SIRUP
Potřebné ingredience
250 g květů pampelišky (sbíráme ráno a za slunného dne - jen ty max.rozkvetlé), 3/4 litrů vody, 1 kg cukru krupice, 1 větší citron
Postup přípravy
Citron dobře omyjeme (nejlépe kartáčkem) a společně se slupkou nakrájíme na malé kousky (cca 1x2 cm). Květy pampelišky dáme do hrnce, přídáme nakrájený citron, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Na mírném ohni 20 minut povaříme (není třeba míchat).
Potom směs scedíme a propasírujeme. Do horké šťávy zamícháme cukr a vaříme 15 minut na mírném ohni (pozor - rado vyskype), občas pomícháme.
Sirup nalijeme do sklenic a dobře uzavřeme.
Používáme ho do čaje nebo ředíme vodou a pijeme jako limonádu. Dobrou chuť
Potom směs scedíme a propasírujeme. Do horké šťávy zamícháme cukr a vaříme 15 minut na mírném ohni (pozor - rado vyskype), občas pomícháme.
Sirup nalijeme do sklenic a dobře uzavřeme.
Používáme ho do čaje nebo ředíme vodou a pijeme jako limonádu. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
košnarka
(upraveno)
27. 4. 2014, 20:35
Dobrý den , právě jsem dodělala Váš sirup , mužu se zeptat , používáte ho normálně na pití jako na žízeň nebo jen při nachlazení ? děkuji za vaší odpověd Martina
HOCIKA
(upraveno)
4. 5. 2011, 7:04
Super,díky moc