(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zelná polévka s klobásou
Potřebné ingredience
350 g kysaneho zelí, 50 ml oleje, 1 cibule, mletou papriku, kmín, sůl a pepř, 250g brambor, bobkovy list, 70 g hladké mouky, 40 ml smetany, 1 stroužek česneku, 100g jakékoli klobásy, 2 lžíce polévkoveko koření,
Postup přípravy
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a je li příliš kyselé, propláchneme ho studenou vodou. Potom ho vložíme do většího hrnce .
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji do růžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, kterou necháme na cibulce zpěnit .
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnějši kostičky. Přisypeme je k zelí, přidáme osmahnutou cibuli, bobkový list, kmín ,a mletý pepř. Zalijeme 500 ml osolené vody a vaříme asi 20 minut .
Prosátou mouku rozmícháme se smetanou a polévku zahustíme. Přidáme česnek utřený se solí a vaříme za občasného mícháni ještě asi 30 minut .
Klobásu omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do polévky. Krátce povaříme, připadně dochutíme, polévkovym kořením a podle vlastního uvážení dosolíme. Polévka má být nakyslá .
Naše rodinka ji zbožňuje a je jedna z nejčastěji vařených polévek u nás vyskoušejte ....DOBROU CHUŤ.....
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji do růžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, kterou necháme na cibulce zpěnit .
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnějši kostičky. Přisypeme je k zelí, přidáme osmahnutou cibuli, bobkový list, kmín ,a mletý pepř. Zalijeme 500 ml osolené vody a vaříme asi 20 minut .
Prosátou mouku rozmícháme se smetanou a polévku zahustíme. Přidáme česnek utřený se solí a vaříme za občasného mícháni ještě asi 30 minut .
Klobásu omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do polévky. Krátce povaříme, připadně dochutíme, polévkovym kořením a podle vlastního uvážení dosolíme. Polévka má být nakyslá .
Naše rodinka ji zbožňuje a je jedna z nejčastěji vařených polévek u nás vyskoušejte ....DOBROU CHUŤ.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pingi
(upraveno)
5. 8. 2011, 21:11
Ahoj , u nás je jedna ze které se jen zapráší tak doufám že se povedla... ))
Janci
(upraveno)
5. 8. 2011, 17:14
Jdu na ní... Máte pěkně napsaný recept - nerada dělám něco od oka