(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
*************Pampeliškový med opravdu moc dobrý *****************
Potřebné ingredience
200 g pampelišek,1 l vody,1 kg cukru krystal,2 citrony,2 pomeranče.
Postup přípravy
Natrhané květy dejte do hrnce a zalijte litrem vody.Vařte je asi 30 minut na mírném ohni,pak hrnec odstavte a květy nechte luhovat nejlépe do druhého dne.
Následující den květy sceďte přes jemné síto a nechte okapat aby jste dostaly veškerou tekutinu.Přidejte pomerančovou a citronovou šťávu bez dužniny a cukr,promíchejte a vařte asi hodinu,aby se tekutina odpařila a med měl příjemnou konzistenci . :-):-)
Následující den květy sceďte přes jemné síto a nechte okapat aby jste dostaly veškerou tekutinu.Přidejte pomerančovou a citronovou šťávu bez dužniny a cukr,promíchejte a vařte asi hodinu,aby se tekutina odpařila a med měl příjemnou konzistenci . :-):-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
25. 4. 2017, 17:33
tulipanka
(upraveno)
24. 4. 2017, 13:18
MajkaKi
(upraveno)
3. 5. 2015, 19:14
už je na kamnech snad se povede
ledmed
(upraveno)
27. 5. 2012, 18:22
Med výbornej, manžel moc chválí
Kajinečka1
(upraveno)
26. 4. 2012, 7:52
Dobrý den, tak jsem zkusila váš med ale bohužel jsem asi něco udělala špatně a med neztuhl Můžete mi poradit co s tím? Když sklenici otočím tak se med přelije jako tekutina ale vařila jsem ho cca 110minut Díky moc
Kamis1
(upraveno)
25. 4. 2017, 8:39
@Kajinečka1
Musíte ho vařit déle. Já vařím asi 3-4 hodiny.
Wewa
(upraveno)
24. 5. 2011, 8:25
medík se povedl Jen jsem vařila 2 hodiny, prototože jsem z receptu nepochopila, že med zhoustne až po zchládnutí.
Sona31
(upraveno)
5. 5. 2011, 15:44
Konečně první recept, u kterého mi med ZHOUSTNUL Dělala jsem čtyři různé recepty a už jsem z toho byla zoufalá, nehledě na to, že u stejných receptů to kámoškám zhoustlo Už jsem si fakt myslela, že je to rukama, i když jsem postupy dodržovala Ale tenhle je perfektní, tmavý, hustý - paráda Moc díky
tomtyna
(upraveno)
5. 5. 2011, 20:33
@Sona31
Soni moc jste mě potěšila ,jsem ráda že se vám med povedl, Soni skuste udělat med ze sedmikrásek a je opravdu moc dobrej je to stejnej recept akorát místo pampelišek dáte sedmikrásky je opravdu vynikající http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=108285&user=85818
Yla
(upraveno)
4. 5. 2011, 14:16
Nasbíraný květy jsou hned, já měla cca400květu za necelých 20min.
cozumel
(upraveno)
3. 5. 2011, 11:17
200 dkg pampelišek - to jako 2 kg květů? A kdepak je asi nasbírám? Já nevím, já ho jednou dělala a s medem to nemělo nic společného
Paff
(upraveno)
9. 5. 2011, 13:48
@cozumel
V receptu je 200g, ne 200 dkg.
maruška
(upraveno)
3. 5. 2011, 11:24
@cozumel
vždyť to je nasbíráno hned mamka dělá a vždycky má výborny
Amynka
(upraveno)
1. 5. 2011, 21:49
Můžu se zeptat, co se dělá s medem dál? Nalije se do skleniček a nějak se sterilizuje, nebo stačí otočit dnem vzhůru apod. Jak dlouho vydrží ve skleničkách? Děkuju moc Linda
tomtyna
(upraveno)
2. 5. 2011, 17:07
@Amynka
Lindo uvařenej med naplníte do skleniček a zavíčkujete a ak je otočíte dnem dolů a necháte vychladnout med vydrží dlouho do té doby než se nesní Mirka
Amynka
(upraveno)
5. 5. 2011, 19:14
@tomtyna
Děkuju moc, dneska jsem sbírala s mýma , už jsem se bála, že to nestihnu, jak pořád pršelo, že všechny pampelišky odkvetou, ale je to dobrý, mám 2 kila pampeliškových květů, vyklepala jsem z toho broučky a večer se na medík chystám. Moc děkuju, napíšu výsledek.
marz
(upraveno)
10. 5. 2011, 16:40
@Amynka
2 kila-jů to jste dobrá
Amynka
(upraveno)
11. 5. 2011, 14:03
@marz
Tak med mám hotový, sice na mě babička i sousedka koukali jako na blázna, že to dělám ze 2 kil, ale v receptu bylo psáno 200dkg, mám ho tak i vytištěný , tak to přepíšu a příští rok už teda 200 G .Nezhoustl mi tak, jak by měl, ale naší malý chutná moc.