(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Bramborovo-kuřecí špíz - recept z časopisu, ale u nás trochu jinak
Potřebné ingredience
kuřecí prsa, brambory, cibule, paprika, anglická slanina, olej, koření-sůl, sladká a pálivá paprika, nebo jakékoliv vhodné na kuřecí maso...dle vaší chuti
Postup přípravy
Brambory jsou nejlepší maličké, ale když nemáme, tak rozkrojíme i větší,dáme předvařit do poloměkka, mezitím si nachystáme na osminky cibuli, na čtverečky papriku (můžeme použít různé, aby byl špíz barevný, ale není podmínkou), slaninu nakrájíme na proužky (pokud není), v misce smícháme koření a trochu soli. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, obalíme ve směsi koření a jakmile máme polouvařené brambory, můžeme kompletovat špízy. Napichujeme jednotlivé suroviny a střídáme cibuli, maso, bramboru obalenou slaninou, papriku, maso, cibuli...atd. končíme cibulí, pěkně nám podrží ostatní. V troubě rozpálíme na plechu olej a poté poklademe špízy a opékáme, dokud není maso hotové (zkoušíme tuhost) a lehce změklá paprika (úplně na kaši nebude :o)) My ještě zbytek brambor, které nevlezou na špízy, pokrájíme na silnějsí plátky a dáme k poslední várce špízů, případně na závěr vhodíme opražit i zbytek slaniny. Podáváme třeba se zeleninovým salátem, dresingem, tatarkou, kečupem, zkrátka podle chuti.
suroviny
před vložením do trouby
a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubík4
(upraveno)
9. 12. 2007, 16:19
VYPADÁ TO BÁJEČNĚ