Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Domácí žitné (žitno-špaldové) houstičky z domácí pekárny

0.0
Domácí žitné (žitno-špaldové) houstičky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150 ml mléka 1 vejce 2 lžičky soli 1 a 1/2 lžičky cukru 100 g másla rozpuštěného (může být i sádlo, Hera) Vařený brambor (může být i syrový a může jich být víc) 350 g hladké bio pšeničné nebo špaldové mouky 150 g žitné moky, též nejlépe bio 1 sáček sušeného droždí 1 lžička kmínu + na posypání Na potření bud´mléko, nebo bílek, nebo voda

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekutiny, sůl, cukr, kmín, brambor a mouky, navrch droždí a spustíme program těsto.

Vykynulé těsto vyjmeme z pekárny, rozdělíme na několik dílů, ze kterých uděláme "hady", ze kterých nakrájíme malé kousky, z těch uděláme kuličky a ty naklademe na plech s pečícím papírem, poprášíme žitnou moukou a překryjeme utěrkou, na teplém místě necháme ještě cca 40 minut vykynout. Potom pomašlujeme bílkem, nebo mlékem, nebo vodou a posypeme kmínem.

Dáme péct do rozehřáté trouby na 180 st. Celsia na 15-20 minut.

Jednoduché a vynikající.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie