Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Měkký sýr

0.0
Měkký sýr

Potřebné ingredience

1 l mléka, smetana na startér, 1 lžíce bílého jogurtu, 3 kapky syřidla - já mám tekuté.

Postup přípravy

Nejdříve jsem si připravila tzv. startér: menší sálek mléka necháte stát přes noc při pokojové teplotě spolu se lžící bílého jogurtu a smetanou. Dobře promíchané necháte jen stát.
Druhý den nalijete litr mléka (může být i kupované pokud neseženete čerstvé kravské) do nerezového hrnce a přidáte startér. Dobře zamícháte, a přidáte 3 kapky syřidla rozmíchané v polévkové lžíci STUDENÉ vody. Míchejte cca 5 minut. Pak nechte při pokojové teplotě stát alespoň 20 hodin. Potom pokrájejte v hrnci nožem na kostky a nechte stát dalších 30 minut.
Po té zahřívejte při cca 43°C 1,5 hodiny za častého promíchání.
Po sražení slijeme syrovátku, necháme v plátýnku 5 min. okapat. Ve finále plátýnko ponořujeme střídavě alespoň po dobu 3 minut do ledově studené vody.
Nakonec osolíme a podle chuti přidáme bylinky, koření apod. Já dala pažitku.
Sýr je měkký konzistence podobné tvarohu. Je určen k rychlé spotřebě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Beatka007 30. 5. 2011, 19:18
dobri den a ta šlehačka ma byt cely kelimek?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie