(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
čevapčiči...dokonale chutné

Potřebné ingredience
mleté maso ( já dělala z 1 kila) velká cibule a nebo 2 menší sůl, pepř, červená sladká mletá paprika 2 PL hořčice hl.mouka voda kečup worchestr brambory mléko trochu másla-nemusí být
Postup přípravy
Mleté maso umyjeme a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř , sladkou papriku a hořčici ( nešetřím ničím) je lepší víc..vypeče se to.!!!
Potom udělám válečky a na hluboký plech nebo pekáč narovnáme válečky podlijeme olejem a šoupnem do trouby...pečeme na 200 stupňů tak cca 30-40 minut dle trouby..
hotové válečky vyndáme a štávu zasypeme hladkou moukou-pořádně mícháme do zhoustnutí, zalijeme vodou..pak přidáme 2 KL kečupu, worchestr, sůl, trochu pepře ještě a zamícháme..když bude málo husté přidáme mouku, když naopak tak vodu..
jako přílohu dávám bramborovou kaši ( brambory mixnu s mlíkem)+ trochu másla- nemusí být.. všichni známe
Potom udělám válečky a na hluboký plech nebo pekáč narovnáme válečky podlijeme olejem a šoupnem do trouby...pečeme na 200 stupňů tak cca 30-40 minut dle trouby..
hotové válečky vyndáme a štávu zasypeme hladkou moukou-pořádně mícháme do zhoustnutí, zalijeme vodou..pak přidáme 2 KL kečupu, worchestr, sůl, trochu pepře ještě a zamícháme..když bude málo husté přidáme mouku, když naopak tak vodu..
jako přílohu dávám bramborovou kaši ( brambory mixnu s mlíkem)+ trochu másla- nemusí být.. všichni známe
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
julous
(upraveno)
26. 7. 2016, 13:22
Tak u nás úspěch i přes zapomenutou hořčici

nahlásit
sympatie
(upraveno)
8. 2. 2016, 16:24
To je blábol, mýt mleté maso, a opět přidat kečup, kdepak, tohle bych asi nedělala, a co ta voda-omáčka? K čevapčiči?
nahlásit

evicela
(upraveno)
8. 2. 2016, 11:40
umyjeme mleté maso? koukám jako puk, vždyť by se s toho vymyly i důležité živiny, bylo by to už jen jako hadr, ono se nemá umývat ani maso v celku, když tak otřít nebo rychle opláchnout, ale tohle je síla
vždyť maso se tepelně upravuje a to zničí i bakterie které by tam náhodou mohly být, a ta omáčka z oleje, no nic

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
8. 2. 2016, 11:05
mýt mleté maso? jak? a podlít olejem? to by můj žlučník asi nedal
nahlásit
hantonie
(upraveno)
7. 2. 2016, 23:27
Marcelko, souhlasím s váma, mně je 69 a taky jsem nikdy neslyšela , že by se mleté maso před úpravou mylo!!! Jsem bývalá servírka a tohle slyším poprvé! Ani nikdy k tomu nebyla takováto omáčka. No každý máme jiné chutě....

nahlásit
marsi-28
(upraveno)
7. 2. 2016, 19:20
Od kdy se mleté maso myje?Je mi 60 let a toto slyším prvně.A vím že čevabčiči se dělá jen z vepřového masa.Pracovala jsem v kuchyni a tam jsme ho vařili.

nahlásit

novackova
(upraveno)
7. 2. 2016, 14:31




nahlásit

MajkaKi
(upraveno)
7. 2. 2016, 14:29


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
19. 9. 2014, 17:23
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 9. 2014, 14:03



nahlásit

ENGIENSI
(upraveno)
18. 9. 2014, 13:06
Vynikající recept. Moc děkujeme za inspiraci. Monča



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
13. 5. 2012, 11:42
Právě jsme dojedli,výborný recept,zase něco nového po karbenátkách a sekané
dobrota
díky




nahlásit

Kamis1
(upraveno)
9. 6. 2011, 4:49
Jak se omývá mleté maso?
Ještě jsem tento výraz o mletém masu neslyšela
.Ale jinak to vypadá skvěle
.Vyzkouším.




nahlásit

romcag
(upraveno)
15. 6. 2011, 18:21
@Kamis1
MASO SE OMÝVÁ BĚŽNĚ,A TO TAK, ŽE JEJ NORMÁLNĚ PROPLACHUJETE V CEDNÍKU, A TO JEŠTĚ ŘEZNICI PŘED NAMLETÍM UPOZORNÍM ABY MI MASO OPLÁCHLA, NIKDY NEVÍTE KDO JEJ BERE DO RUK NEBO KAM SPADLO..............

nahlásit

danima3
(upraveno)
18. 8. 2012, 11:56
@romcag
maso se peče při 200 stupních, myslíte, že nějaká bakterie je tak odolná, aby přežila v troubě něco, co by ji mělo zabít při mytí ( a že ji mytím nějak opláchnete
) já naopak slyšela, že maso se oplachovat nemá, vymývá s z něj šťáva a to dobré, co v masu je


nahlásit

Kamis1
(upraveno)
19. 6. 2011, 17:04
@romcag
Děkuji za radu,jste hodná...

nahlásit

certovka.
(upraveno)
9. 6. 2011, 6:38
@Kamis1
Také by mě docela zajímalo,jak se mleté maso myje?
Ráda bych též zkusila receptík


nahlásit

sites
(upraveno)
8. 6. 2011, 23:18
Díky za recept
, moc nám to chutnalo
, obzvlášť manžel byl spokojenej, protože klasické čepvabčiči nemusí, ale se šťávičkou to bylo něco úplně jiného
. Jen jsem do masa přidala česnek a taky trochu strouhanky a mouky -měla jsem málo masa, tak jsem to chtěla nastavit, ale na druhý den stejně nezbylo
.








nahlásit
Karla.C
(upraveno)
1. 5. 2011, 15:28
Tak jsem ráno vytáhla mletý a vůbec jsem nevěděla co z něj budu dělat. Kouknu na MMB a bylo vybráno
, Vaše čevapčiči mne zaujalo. Takže jsem udělala a sklidila po obědě pochvalu, všem chutnalo
. Děkuji
.



nahlásit

11Monča11
(upraveno)
2. 5. 2011, 8:06
@Karla.C
tomě moc těší
♥






nahlásit
KABELKAK
(upraveno)
30. 4. 2011, 18:10



nahlásit

11Monča11
(upraveno)
30. 4. 2011, 18:16
@KABELKAK
ano přesně tak.je to míchanice h a v





nahlásit