(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Pesto genovese-jak doma udělat výborné bazalkové pesto na těstoviny
Potřebné ingredience
špetka velkozrné soli, 50g listů čerstvé bazalky, lžice -cca 15g piniové oříšky,můžeme nahradit vlašskými,ale není to ono,100ml oliv.olej,2 stroužky česneku,100g strouhaný sýr grana padano nebo gran moravia
Postup přípravy
Nejlepší je listy bazalky neumývat(ztratí prý chuť)ale jen je očistit vlhkým hadříkem, do hmoždíře dáme česnek se soli a rozdrtíme,do vzniklého krému přidáme listy bazalky,rozdrtíme na krém,jakmile bazalka pustí zelenou štávu přidáme oříšky a pokračujeme v hnětení,do krému přidáme postupně sýr a až nakonec olej,neustále mícháme.........takto připravené pesto použijeme na těsttoviny,nebo gnocchi.........v lednici vydrží pár dnů........
můžeme připravit i v mixeru,ale chut už nebude tak výrazná,mixujeme co nejpomaleji a pokud možno plastovým nožem,ten železný naruší chut bazalky,ale i tak není k zahozenímám vyzkoušeno :-)
dobrou chuť
můžeme připravit i v mixeru,ale chut už nebude tak výrazná,mixujeme co nejpomaleji a pokud možno plastovým nožem,ten železný naruší chut bazalky,ale i tak není k zahozenímám vyzkoušeno :-)
dobrou chuť
pesto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
20. 6. 2014, 21:06
mám bazalku ,vyzkouším
iwis8
(upraveno)
25. 6. 2011, 13:59
Tak toto musím vyskúšať, len najprv musím zohnať riadny mažiar, aj keď možno nevydržím a skúsim s mixérom