Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuře dušené po Provencálsku

0.0
Kuře dušené po Provencálsku

Potřebné ingredience

Ingredience: * 1 kuře * 1 velká palička česneku * sůl a chilli * několik snítek čerstvé petrželky * 1 červená paprika * 1 mrkev * 350 ml kuřecího vývaru * 25 ml červeného vinného octa * 1 lžíce rajského protlaku (kečupu) * 1/2 lžičky provensálského koření * (zakysaná smetana na zjemnění)

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Přibližná cena: 80 Kč


Postup přípravy: Kuře rozebereme na porce a každou část potřeme solí smíchanou s chilli kořením. Porce vložíme do zapékacího pekáčku a obložíme sekanými stroužky česneku, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví, přidáme část petrželky a zalijeme vývarem. Přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 30 min.

Kuře vyjmeme, šťávu s mrkví, paprikou a česnekem dohladka rozmixujeme. Šťávu vrátíme do pekáčku a je-li moc tekutá, chvíli povaříme, aby zhoustla.

V hrnečku si svaříme vinný ocet, rajský protlak (kečup) a provensálské koření. Tuto směs zamícháme do štávy a dle chuti osolíme a opepříme. Kdo chce může přidat 2 lžíce zakysané smetany.

Kuřecí kousky vrátíme do omáčky a vše krátce prohřejeme. Podáváme s rýží, těstovinami či opečenými brambory ozdobené čerstvou petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie