(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dhal
Potřebné ingredience
* 4 lžíce oleje * 2 cibule (jemně nasekané) * 1 velký stroužek česneku (jemně nasekaný) * 1 lžička římského kmínu * 2 lžičky kari * 2 lžičky mletého koriandru * 1 kousek skořice * 8 hřebíčků * 250 g červené čočky * 900 ml zeleninového vývaru * 2 bobkové listy * sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
DHAL (indická kuchyně)
Fotografie receptu DHAL (indická kuchyně)
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 50 Kč
Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibuli, česnek, římský kmín (celkem 3 - 5 min.). Přidáme kari a koriandr, zvýšíme teplotu a mícháme, až cibule začne hnědnout.
Přidáme skořici, hřebíčky a čočku. Vše krátce osmahneme, zalijme vývarem a přivedeme k varu.
Vmícháme bobkové listy, asi půl lžičky mletého pepře a přikryté dusíme za občasného míchání asi 1/2 hodiny, až je čoka měkká a tekutina se částečně vyvaří. Nakonec vyjmeme skořici, hřebíčky a bobkové listy, dochutíme a podáváme.
Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati smíchanou s divokou rýží, ochucenou kurkumou, rozinkami a trochou zakysané smetany.
Nápad na vylepšení / tip: Nejlepšími indickými přílohami jsou chléb naan, křupavé poppadomy, mangové chutney, či rýže basmati.
Fotografie receptu DHAL (indická kuchyně)
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 50 Kč
Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibuli, česnek, římský kmín (celkem 3 - 5 min.). Přidáme kari a koriandr, zvýšíme teplotu a mícháme, až cibule začne hnědnout.
Přidáme skořici, hřebíčky a čočku. Vše krátce osmahneme, zalijme vývarem a přivedeme k varu.
Vmícháme bobkové listy, asi půl lžičky mletého pepře a přikryté dusíme za občasného míchání asi 1/2 hodiny, až je čoka měkká a tekutina se částečně vyvaří. Nakonec vyjmeme skořici, hřebíčky a bobkové listy, dochutíme a podáváme.
Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati smíchanou s divokou rýží, ochucenou kurkumou, rozinkami a trochou zakysané smetany.
Nápad na vylepšení / tip: Nejlepšími indickými přílohami jsou chléb naan, křupavé poppadomy, mangové chutney, či rýže basmati.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé