(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Bezmoučná nebeská roláda
Potřebné ingredience
Náplň: 1 balíček ztužovač šlehačky, 250 ml smetana ke šlehání,1 balíček vanilinového cukru, marmélada, ovoce Těsto: 120g cukr moučka, 5 vajec, 2 polévkové lžíce kakaa
Postup přípravy
Na tento piškot je třeba mít předem rozehřátou troubu naplno (dobré péct např. po pečení masa apod.)
V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a kakaem, poté přidáme ušlehaný sníh z 5 bílků a opatrně promícháme, už ne mixérem.
Na plech dáme pečící papír (je nutný pro pozdější manipulaci), který vymažeme tukem (olejem) a vysypeme krupicí (hrubou moukou). Na papír vylijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme naplno přesně 8 minut, po vytažení z trouby, těsto okamžitě sundáme s papírem z plechu, aby se dál nedopékalo (lámalo by se pak). Necháme vychladnout. Není nutné rolovat, pouze po vychladnutí opatrně odlepit od papíru.
Vyšleháme si smetanu se ztužovačem a vanilinovým cukrem, rozetřeme na vychladlé těsto, poklademe ovocem (dávám doprostřed banán), stočíme a dáme do lednice vychladit.
Tato roláda u nás vede nad všemi možnými zákusky či moučníky, je opravdu nebeská, krásně nadýchaná, lehoučká a osvěžující
V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a kakaem, poté přidáme ušlehaný sníh z 5 bílků a opatrně promícháme, už ne mixérem.
Na plech dáme pečící papír (je nutný pro pozdější manipulaci), který vymažeme tukem (olejem) a vysypeme krupicí (hrubou moukou). Na papír vylijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme naplno přesně 8 minut, po vytažení z trouby, těsto okamžitě sundáme s papírem z plechu, aby se dál nedopékalo (lámalo by se pak). Necháme vychladnout. Není nutné rolovat, pouze po vychladnutí opatrně odlepit od papíru.
Vyšleháme si smetanu se ztužovačem a vanilinovým cukrem, rozetřeme na vychladlé těsto, poklademe ovocem (dávám doprostřed banán), stočíme a dáme do lednice vychladit.
Tato roláda u nás vede nad všemi možnými zákusky či moučníky, je opravdu nebeská, krásně nadýchaná, lehoučká a osvěžující
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivča45
(upraveno)
6. 9. 2012, 20:47
...na kolik stupňů pečete?....
mmarch2712
(upraveno)
9. 10. 2012, 10:54
@ivča45
tak na 190C ale opravdu jen těch 7-8min ani o minutu déle a pak rychle sundat s plechu aby se dál nedopékal
Hannnah
(upraveno)
6. 9. 2012, 13:41
super
jarla
(upraveno)
8. 3. 2012, 14:24
zkusím,v životě jsem roládu nedělala,ale tahle vypadá fakt žravě
mmarch2712
(upraveno)
13. 3. 2012, 15:07
@jarla
tak jak se roláda podařila??? ona opravdu žravá je, nikdy nezůstane u jednoho plátku "na chuť" každý chce víc
jarla
(upraveno)
6. 4. 2012, 16:04
@mmarch2712
zrovna jsem tu nakoukla,chci jí zítra zase dělat,povedla se bezvadně,všem chutnala,lehoučká,prostě super
Vera N
(upraveno)
8. 3. 2012, 14:14
Anomyss
(upraveno)
30. 10. 2011, 12:32
Naprosto dokonalá!!!! Dělala jsem ji na oslavu a měla obrovský úspěch. Rychlá, nenáročná a vynikající!!!!
Verup
(upraveno)
26. 5. 2011, 19:49
výborná povedla se ... děkuji za receptík, Veru
MONITONI
(upraveno)
29. 4. 2011, 11:08
tato roláda je moooc dobrá dostal k narozeninám Kuchařku pro děti a byl v ní ten recept. Dělali jsme ji a opravdu vynikající rolády mi většinou popraskají, ale tahle ne
zuzcaa
(upraveno)
28. 4. 2011, 20:36
Vynikající
Marci75
(upraveno)
28. 4. 2011, 20:23
Vypadá krásně. A jak rolády nedělám, tak tuhle určitě zkusím
mmarch2712
(upraveno)
29. 4. 2011, 8:32
@Marci75
taky rolády nedělám, vždy se mi polámou nebo mám gumové těsto, ale tuhle dělám dost často, je hrozně rychlá a šťavnatá, jen se po ní zapráší. Ještě dělávám žlutou do které jde místo kakaa jedlá soda a citron.
tetrisss
(upraveno)
28. 4. 2011, 20:09
Tuto roladu mam velmi rada, kedysi ju robili v Bratislave vedla V-klubu, akurat v ceste bolo este susene ovocie /hrozienka, marhule/, mnam.