(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
VÝBORNÉ DOMÁCÍ bramborové gnocchi(čte se:"ňóky") s gorgonzolou anebo omáčkou z nivy
Potřebné ingredience
500g brambor,155g světlé mouky(může být potřeba i vice mouky,záleží na typu brambor)sůl,250-300ml smetany,120g nivy nebo gorgonzoly(může být i min..)dávka asi na 3porce
Postup přípravy
brambory uvaříme do měka,nejlíp ve slupce,ale můžeme i nakrájené na kousky
pote rozmačkáme na kaši přidáme mouku,osolíme a postupně mouku zpracujeme do brambor až se nelepí,mouky dáme vice,v případě že se těsto stále moc lepí, uděláme 3dlouhé pruhy a nakrajime si stejné kousky,potom z nich udeláme gnocchi,můžeme je ještě ovroubkovat vidličkou,obalime každý trochu v mouce aby se při vaření nelepili,dáme vařit hodně vody,osolíme ji,jak začne vařit vložíme gnocchi a vaříme 2-3minuty,vyplavou nahoru.......
omáčka:
smetanu dáme vařit v menším kastrůlku asi 5minut,až se ji asi 1\3 odpaří,stáhneme z ohně a přidáme kousky sýru,jakmile se rozpustí přisolíme a přidáme pepř
omáčku nalijeme na gnocchi a podíváme,můžeme ozdobit jarní cibulovou natí,nebo pažitkou
DOBROU CHUŤ
MELI JSME JE dnes k večeři a i u dětí meli úspech,ty je meli ovšem bez omáčky,jen s kouskem másla a sýru gran moravia :-)
pote rozmačkáme na kaši přidáme mouku,osolíme a postupně mouku zpracujeme do brambor až se nelepí,mouky dáme vice,v případě že se těsto stále moc lepí, uděláme 3dlouhé pruhy a nakrajime si stejné kousky,potom z nich udeláme gnocchi,můžeme je ještě ovroubkovat vidličkou,obalime každý trochu v mouce aby se při vaření nelepili,dáme vařit hodně vody,osolíme ji,jak začne vařit vložíme gnocchi a vaříme 2-3minuty,vyplavou nahoru.......
omáčka:
smetanu dáme vařit v menším kastrůlku asi 5minut,až se ji asi 1\3 odpaří,stáhneme z ohně a přidáme kousky sýru,jakmile se rozpustí přisolíme a přidáme pepř
omáčku nalijeme na gnocchi a podíváme,můžeme ozdobit jarní cibulovou natí,nebo pažitkou
DOBROU CHUŤ
MELI JSME JE dnes k večeři a i u dětí meli úspech,ty je meli ovšem bez omáčky,jen s kouskem másla a sýru gran moravia :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hotaska
(upraveno)
27. 1. 2012, 11:39
Opravdu vynikající domácí gnocchi! Mnohem lepší než kupované a bez chemie! Jen jsem nepřišla na to tvarování vidličkou, ale to vůbec nevadí, protože ta chuť a kvalita je k nezaplacení
sharpeiaia
(upraveno)
26. 4. 2012, 21:04
@Hotaska
aleno těší mě,že se Vám recept zalíbil udělá se tak nejak oválek,který se pak jakože válí a po nem se přejede vidličkou,ma potom vroubek,ale je to spíš pro estetiku ...děkuji Vám za milý komentář
Lucie-Anna
(upraveno)
28. 4. 2011, 12:15
Prosím jen o upřesnění: brambory vaříte oloupané (ne ve slupce)? A světlou mouku používáte jakou (hladká, hrubá, polohrubá)? Děkuji...
sharpeiaia
(upraveno)
29. 4. 2011, 15:42
@Lucie-Anna
já použila hladkou,brambory jsem vařila ve slupce,ale můžete i vařit na větší kousky oloupané...dělala jsem je zatím jen 2..ale byli moc dobré..hezké vaření přeju
lidare
(upraveno)
28. 4. 2011, 11:57
toto se mi moc líbí bezva recept zkusím