Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

REESE´S po česku!! • čokoládové košíčky plněné burákovým máslem

0.0
REESE´S po česku!! • čokoládové košíčky plněné burákovým máslem

Potřebné ingredience

malé košíčky na muffiny, 340 g mléčné čokolády, 1 hrnek burákového másla, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1/4 lžičky soli

Postup přípravy

Tento recept je určen pro všechny, kdo ochutnali tuto americkou pochoutku, ale bohužel k ní nemají pravidelný přístup, jelikož v českých obchodech se neprodává. Takže pokud nelétáte několikrát ročně do USA, nebo vám příbuzní neposílají balík Reese´s co 3 měsíce, je tu řešení! :) Já, jakožto závislák na těchto čokoládkách, fakt nechápu, proč mě nenapadlo dřív zkusit je udělat doma! :D A přitom je to tak jednoduché a výsledek je docela hodně podobný originálu! Mám pocit, že Češi na burákové máslo nejsou zvyklí, takže Reese´s buď člověk miluje, nebo nesnáší... Pokud patříte do první skupiny, nebo vás prostě zajímá, jak to chutná, tak do toho! :)
POZN. k fotce: vpravo nahoře je originální balení Reese´s, další dva obrázky jsou můj domácí výtvor.

1. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. (Můžeme přidat trošku 100% tuku, aby čokoláda nebyla tak hustá).
2. Mezitím smícháme v misce burákové máslo, cukr sůl a důkladně rozmícháme.
3. Do mini košíčků na muffiny dáme asi 1-2 lžičky rozpuštěné čokolády (tak aby čokoláda pokrývala dno košíčku) a lžičkou čokoládu rozetřeme i po stranách košíčku až po okraj. Mějte na paměti, že spotřebovat můžete jen polovinu čokolády, protože tu druhou půlku budete potřebovat na horní vrstvu :) Košíčky dáme na chvíli do ledničky, aby čokoláda zatuhla.
4. Až čokoládové dno ztuhne, přijde na řadu arašídová náplň. Směs z burákového másla ohřejeme v mikrovlnné troubě asi minutu, aby se trošku roztekla a dalo se tak s ní lépe manipulovat.
5. Do košíčků s čokoládou přidáme čajovou lžičku arašídové směsi a uhladíme pokud to jde. Nesmí být až po okraj, musí zbýt místo ještě pro horní vrstvu čokolády.
6. Až spotřebujeme arašídovou směs, umístíme tác s takto naplněnými košíčky znovu do ledničky, aby hmota ztuhla.
7. Po chvíli vytáhneme z ledničky, zalijeme až po okraj další vrstvou čokolády a opět dáme do ledničky, aby tyto již hotové Reese´s ztuhly ( pokud nebudou dostatečně ztuhlé, nepůjde od nich papírový košíček odlepit).

http://papajacrazyloved.blogspot.cz/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana a Kája 8. 9. 2016, 8:49
Egreska 21. 12. 2012, 15:23
arašidové maslo si veľmi ľahko vyrobíte aj sami doma http://www.youtube.com/watch?v=gZnLp6kr4Hg
Katuli41 21. 12. 2012, 14:46
Tak jsem neodolala a vyzkoušela na vánoce. Jsou výborné (Y) (Y) Díky za recept. A krásné vánoce (andel) (stromecek)
Baika 18. 11. 2012, 19:45
Díky za super recept.Tyhle košíčky miluju. (Y) (Y) (Y) (Y)
PaulinaS 20. 12. 2012, 15:21
@Baika Nemáte zač :) ať chutnají! :)
prepytrovna 9. 6. 2011, 15:21
Vypada to dobre, kde pls sezenu burakove maslo?
PaulinaS 16. 6. 2011, 17:57
@prepytrovna snad ve vsech supermarketech a hypermarketech, většinou se to jmenuje něco jako "arašídová pomazánka"... ale v českých obchodech se často vyskytují tyhle výrobky, které chutí ani nepřipomínají buráková másla z ameriky... mě osobně například burákové máslo z Lidlu (McEnnedy) strašně nechutná.. ale asi záleží na každém.. tak snad vyberete chuťově dobré! :)
blazken 16. 6. 2011, 19:01
@PaulinaS já jsem kdysi měla přímo recept na burákové máslo, ale bohužel někam se za ty roky stratil :-|
bonifac1 28. 4. 2011, 22:43
tiež som na Reese´s závislá odkedy som to prvýkrát ochutnala ,-) ,-) tiež si vyrábam túto domácu verziu ale používam len arašidové maslo ako náplň-nepridávam cukor a je to neuveriteľná mňamka (Y) (Y)
PaulinaS 2. 5. 2011, 23:04
@bonifac1 s cukrem to maslo tak zjemnilo, ze mi i víc chutnalo :) ale jak rikam, 100 lidi-100 chuti :) jsem ale docela rada ze je tu neprodavaji, protoze to uz bych vazila asi tunu :D
komarka 27. 4. 2011, 15:51
Reese´s miluju, škoda, že se u nás neprodávají, pokud vím, tak ani nikde v Evropě, je to prostě americká pochoutka. Zkusím udělat podle Vás, je to bezva nápad, díky. (F)
ajkammm 27. 4. 2011, 14:35
to vypadá fakt hodně lákavě (Y)
evicela 27. 4. 2011, 11:38
(F) ukládám si , já ještě za komančů milovala takové čoko bonbony jmenovali se Manela a měli reklamu že vždyt je to slané ale dobré , pak je přestali vyrábět a toto se mě zdá bude podobné, díky. (hello)
PaulinaS 27. 4. 2011, 12:35
@evicela není zač, zkuste a uvidíte :)) já je včera dělala poprvé a chutnají mi, akorát když se do čokolády přidá trocha tuku, tak to chutná trošku jinak než má asi... a taky je musím mít v ledničce no :) každopádně základ bude asi kvalitní burákové máslo :)
spero 27. 4. 2011, 11:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Pavlínko, máš všecky recepty skvěle napsané i (P)máš krásné. Jsi (*) (clamp) (clamp) (clamp)
PaulinaS 27. 4. 2011, 12:40
@spero Děkuji :) neumím moc s tím foťákem zacházet, takže úprava v počítači to pak vyrovná :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie