Púpavový med
Potřebné ingredience
450kvetov, 2 citróny, 1liter vody, 1,5-2kg cukru
Postup přípravy
čerstvo nazbierane kvety bez oplechovania dáme do hrnca, zalejeme 1litrom vody, nekrájame na plátky 2 citróny a varíme 10 minút. odstavíme z ohňa a necháme prikryté odležať 24 hodín, po odležaní precedíme cez gázu a dobre vyžmýkame. Do precedenej štavy dáme 1,5 kg cukru pre riedky med alebo cca 2kg cukru pre hustý med . varíme 1 a pol hodiny za občastneho miešania, nakoniec pred dovareným môžme pridať na špičku noža Petol (na zakonzervovanie) a plníme ešte horúce do fliaš ktore zavrieme a na pol hodinu prevrátime dole viečkom.
10minút povaríme
po 24 hodinách precedíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
26. 4. 2011, 7:43
a jak z těch květů dostanu ty malé černé broučky, když to napřed neopláchneme?
chillinka123
(upraveno)
26. 4. 2011, 9:52
@žabada
ja vždy po oberani ich necham v otvorenej taške a oni uteču :D a potom ešte stači pri počítani kvetov každy trocu otriasť, lebo umyvanim sa vypere aj pel, a ked sa cedi cez gazu tak prejde len štava:D