(recept
si oblíbilo 147 návštěvníků)
Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče, záviny,... i pizzy,slané koláče....)-dělám z něho i smažené langoše a koblížky
Potřebné ingredience
Možná tento recept tu už je,ale kdyby náhodou... Já ho používám pořád. Potřebujete: 240ml mléka, 0,5dcl oleje, 1 vejce (rozšlehat), 300g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce krupicového cukru (na pizzu dám méně), a nakonec 2/3 droždí (sušené nepoužívám,lepší je klasika,kterou necítíte v těstě)
Postup přípravy
Vše dát do pekárny v uvedeném pořadí -sůl do jiného rohu než cukr. Zapnu program těsto. Ze začátku hlídám,zda nepřisypat mouku a nebo mléko. Těsto se nelepí a dá se z něho prakticky udělat cokoliv a plnit čímkoliv. Na plechu před upečením nechám ještě chvilku kynout a šup do trouby. Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
benzd
(upraveno)
12. 7. 2015, 16:39
Zdravím Andrejko, Včera vyzkoušen Váš recept,dělala jsem záviny a buchty....těsto vyikající a všem moc chutnalo, málem nezbylo na snídani.)) děkuji za super recept. Zdenka
Kykča2
(upraveno)
1. 5. 2015, 16:34
no i já se přidávám a je to nejlepší těsto co jsem kdy měla fakt bomba a že nejsem začátečník moc děkuji !!!!!!!!!!! delala jsem buchty,zavin,pizzu,i langose to vse dnes a vše vicnez uzasne!!!
jananovazak
(upraveno)
5. 4. 2015, 0:21
Jablotro
(upraveno)
7. 3. 2015, 20:12
No teda, naprosto mňamózní těsto. Dělala jsem štrůdl a je úžasný. Vždy jsem dělala z listového těsta, ale tento je mnohem lepší Děkuji, teď budu vždy za kuchyně
endria
(upraveno)
1. 4. 2015, 2:04
@Jablotro
Děkuji, tak moc přeji krásné pečení čehokoliv,co je libo... Ať se i nadále daří a ať chutná. Hodně zdaru.
Paluna
(upraveno)
11. 1. 2015, 21:57
evickamach
(upraveno)
11. 1. 2015, 19:21
Dnes jsem dělala buchty, těsto luxusní, krásně se táhne, nelepí Výborné
Pelupe
(upraveno)
11. 11. 2014, 9:03
nevěřila jsem a super. Pizza vyšší a buchtičky bezkonkurenční.
breptulka
(upraveno)
12. 4. 2014, 9:03
dnes z těsta udělám vdolky
lidare
(upraveno)
12. 10. 2013, 13:41
už jdu na to,chci dělat štrůdle
lufonek
(upraveno)
28. 3. 2013, 8:25
Úžasný recept, moje první buchty byly jak od babičky
Barčinka V
(upraveno)
3. 2. 2013, 15:44
Výborné těsto. Děkuji moc za recept.
endria
(upraveno)
4. 2. 2013, 8:29
@Barčinka V
Barborko,není zač. Tak ať vám i nadále chutná a děkuji za váš komentář.
mia1
(upraveno)
6. 1. 2013, 8:31
I já jsem vyzkoušela těsto na tvarohové buchty a .Krásně vykunulo,dělala jsem ručně ,dobře se s ním pracovalo,ingredience akorát,nic jsem nemusela přidávat a nelepilo . Děkuji za receptík
veru-beru
(upraveno)
10. 8. 2012, 13:01
Bomba recep Moje kynuté těso mi nikdy nechutnalo, byly v něm hodně cítit kvasnice a to opravdu při každém pokusu, vystřídala jsem snad 20 receptů. TOTO JE NEJLEPŠÍ RECEPT KTERÝ JSEM VYZKOUŠELA Těsto je vláčné, lehké a chutné, udělala jsem jablečný závin a BOŽE TA CHUŤ VYNIKAJÍCÍ, DĚKUJI
endria
(upraveno)
11. 10. 2012, 11:34
@veru-beru
Ahojky Verunko,jsem ráda,že fakt chutná. Zkoušela jsem i nějaké zbytky těsta,co se mě už nevešli na plech usmažit v oleji-udělala jsem jen tak různé tvary rádýlkem a usmažila a ještě teplé je obalila ve směsi vanilkového cukru a moučkového. No,můžu říct,že jsem si toho těsta měla nechat víc a ani jsem nestačila smažit. Doporučuji vyzkoušet. Přeji dobrou chuť a děkuji
Ela22
(upraveno)
18. 9. 2011, 21:46
výborný upekla jsem štrůdle i koláč a je to bašta
endria
(upraveno)
6. 10. 2011, 13:53
@Ela22
Daňulko,děkuji moc za pochvalu. Přeji hodně úspěchů v pečení čehokoliv. Ať Vám co nejvíce chutná .