(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Veka, vekový chléb
Potřebné ingredience
7 dkg změklého másla, 350 ml vlažného mléka, 53 dkg hladké mouky, ( nebo používám napůl s grahamovou moukou) 1 polévková lžíce cukru, 1,5 kávové lžičky soli, 1,5 kávové lžičky sušeného droždí,
Postup přípravy
program těsto, po vykynutí udělat dva válečky. Potřít olivovým olejem, dát na plech vyložený peč. papírem. Péct v předehřáté troubě. Všichni si ji chválí, z obchodu už nekupujeme:-)
program těsto, po vykynutí udělat dva válečky. Potřít olivovým olejem, dát na plech vyložený peč. papírem. Péct v předehřáté troubě. Všichni si ji chválí, z obchodu už nekupujeme:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
scarlet1
(upraveno)
19. 4. 2015, 15:51
Dobré odpoledne., dopoledne jsem zadělala na tu vaši veku, nebo vekochleba. Grahamovou mouku jsem sice doma neměla, tak jsem udělala na poprvé jen s hladké. Ale jak si tu mouku koupím, hned budu zase zloušet. Nevím, mám doma žitnou i pšeničnou chlebovou mouku. Docela mně to lákalo to zkusit, ale nějak jsem si netroufla. Co myslíte, šlo by to? Mám tedy ještě jeden recept na veku, ale ten je bez tuku a taky je dobrá moc. Jenže ta vaše je samozřejmě díky tomu tuku lepší. Moc vám děkuju za recept. BUdu péct častěji. Krásný zbytek neděle.
nahlásit
Luz
(upraveno)
18. 9. 2011, 20:51
Dobrý večer, ráda bych dala fotku, ale nevím jak.. protože vekochleba se moooc povedl , je výborný na chuť a s těstem se výborně pracovalo Děkuji za skvělý recept, budu jej často používat!!
nahlásit
JanaSL.
(upraveno)
20. 9. 2011, 11:38
@Luz
Jani to jsem ráda, že se chlebík povedl taky ho máme moc rádi s těstem se pracuje dobře, díky máslu se nelepí
nahlásit
Luz
(upraveno)
23. 9. 2011, 10:13
@JanaSL.
Jojo, už je zas v pekárně, pěkně se zadělává a co mě i překvapilo že dlouho vydržel jako čerstvý Takže ještě jednou děkuji
nahlásit
Vera N
(upraveno)
24. 4. 2011, 20:18
nahlásit