(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pečená jablka s mascarpone
Potřebné ingredience
4 velká pevná jablka, rozinky namočené v rumu, nahrubo nasekané vlašské ořechy, krupicový cukr nejlépe přírodní, máslo, šťáva a kůra z citronu, vanilkový cukr, mascarpone
Postup přípravy
Jablka omyjeme a seřízneme jim vrchní část i se stopkou. Lžičkou vydlabeme dužinu a jádřínec tak, aby nám zůstaly soudečky s asi 0,5cm oprajem. V míse promícháme rozinky, ořechy, cukr, citronovou šťávu a drobně nasekanou dužinu z jablek. Směsí naplníme jablka, navrch položíme plátek másla a přiklopíme pokličkou. Já jsem ještě přidala skořici. Kdo nemá rád hrozinky tak si uděla bez nich, jen stačí do jablíčka kápnout malinko rumu, pro vůni:-) Dáme do pekáčku a do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 25-30 min. Hotovo je, když slupka trochu zvrásní. Mezitím si utřeme masarpone s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Jablka podáváme ještě teplá na krému z mascarpone. Používám levnější variantu, jmenuje se to Mascar z Polné a stojí kolem 32kč.
Dělala jsem dnes jako moučník po obědě a slavil ohromný úspěch:-)) Množství surovin upravte podle velikosti a počtu porcí. Dělala jsem od oka...
Dělala jsem dnes jako moučník po obědě a slavil ohromný úspěch:-)) Množství surovin upravte podle velikosti a počtu porcí. Dělala jsem od oka...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé