(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Arašídy v cukru (nebo jaké koliv oříšky v cukru) ,LEPŠÍ A LEVNĚJŠÍ NEŽ KUPOVANÉ. NA SILVESTROVSKOU PÁRTY JAKO DĚLANÉ
Potřebné ingredience
1 velký bílek (nebo 2 menší) 200g solených mandlí 220g solených pistácií, vyloupaných 150g solených kešu 200g krupicového cukru 1,5 lžíce skořice a kdo chce,tak máslo( já ho nedávám) Můžete klidně i ořísky nakombinovat s jinými. Já dávám i arašídy,vlašské a hlavně lískové. Záleží na Vás,co máte rádi,protože je jedno,jaké oříšky to budou.
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 120°C. Bílek důkladně vyšlehejte se lžičkou vody,aby se do směsi dostalo co nejvíce vzduchu a bílek s vodou napěnily. Dělejte to rovnou ve větší misce,do které se vejdou i ostatní suroviny. Po ušlehání přidejte všechny oříšky,cukr i skořici a snažte se,aby se oříšky co nejvíce obalily tou divně vypadající směsí se sněhem,cukrem a skořicí. Tuto směs dejte na máslem vymazaný plech ( já používám pečící papír,protože po upečení ho rovnou vyhodím a folii vám nedoporučuji,protože by byla asi makačka ji umýt,ale záleží na Vás) a dejte péct do trouby. Pečte, dokud se ořechy nepřestanou lepit,tedy zhruba 50 minut. Nechte je vychladnout a přendejte do mísy. Pokud máte velké hrudky a ořechy se slepily dohromady,tak je stačí jen nalámat a pak už jen si je vychutnat a všechny sbaštit!!! Je to vážně dobrůtka a je to něco podobného,jak když si kupujete v obchodě Arašídy v cukru. Tak přeji Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martinato
(upraveno)
27. 1. 2018, 21:43
Měla jsem jen nesolene oříšky a sůl opravdu chyběla, řada udělám zase
evuse76
(upraveno)
11. 10. 2011, 14:05
Před chvílí jsem je vytáhla z trouby to je ňamka ten sníh z bílků na tom udělá takovou úžasnou křupavou krustičku . Super recept
judytta
(upraveno)
24. 4. 2011, 21:32
Receptík vypadá moc chutně, ale proč se tam mají dávat solené oříšky? Nešlo by to z nesolených ?
endria
(upraveno)
25. 4. 2011, 12:08
@judytta
Určitě šlo,ale sůl tomu dodá tu pravou chuť a jen s cukrem by to bylo asi moc sladký. Vždyť do těsta na palačinky dáváte taky trochu soli. I když,když dělám z vlašských oříšků,taky dávám nesolené . Tak to zkuste,uvidíte.